Pregătiri pentru cea mai nouă ediţie a ISWinT 2018. Ce temă propun...

Pregătiri pentru cea mai nouă ediţie a ISWinT 2018. Ce temă propun studenții timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

iswint timisoara

Studenţii timişoreni se pregătesc încă odată să fie gazde bune pentru colegii lor din numeroase ţări. Mai este doar o lună până va avea loc cea mai nouă ediţie a International Student Week in Timișoara. ISWinT se va desfășura în perioada 23 iulie – 2 august.

În anul 1994 lua naștere festivalul studențesc International Student Week in Timișoara (ISWinT), reprezentând cel mai ambițios proiect al celor din Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara (Liga AC).


Ediţia din acest an a ISWinT se va desfășura în perioada 23 iulie – 2 august şi va aduce în orașul de pe Bega nu mai puțin de 200 de studenți din toate colțurile lumii. Atent selecționați dintr-un număr total de 529 de înscriși, studenții participanți vor avea parte de 11 zile pline de activități menite să le ofere o experiență de neuitat. Astfel, aceștia vor fi încurajați să descopere cultura locală și să interacționeze cu cât mai mulți oameni, având ocazia să se dezvolte pe plan personal și să cunoască adevărata semnificație a cuvântului multiculturalitate.

Tema ediției de anul acesta este ReThink!, reprezentând un îndemn adresat tuturor celor interesați de dezvoltare personală și nu numai. Drepturile omului, voluntariatul, gândirea pozitivă, educația, minoritățile, tradițiile și prejudecățile – toate acestea reprezintă subiecte de discuție care vor fi abordate pe parcursul festivalului, timișorenii fiind invitați în cadrul unor workshopuri deschise să își spună punctul de vedere și să asculte la rândul lor ideile unor oameni veniți din medii complet diferite.

De asemenea, publicul timișorean este invitat să ia parte și la evenimentele devenite deja tradiție pentru împătimiții festivalului. Este vorba despre parada ISWinT, o explozie de culoare și bucurie livrată sub forma unei plimbări pe străzile orașului într-o atmosferă extraordinară, și International Night, seara în care oricine își poate răsfăța simțurile cu specialități culinare aduse chiar de reprezentanții celor peste 50 de țări participante la festival, aflând în același timp lucruri noi despre o altă cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.