Premieră națională la Timișoara. Operație fără anestezie pentru varice, pacientul poate pleca...

Premieră națională la Timișoara. Operație fără anestezie pentru varice, pacientul poate pleca acasă în aceeași zi

1
DISTRIBUIȚI

Spitalul Judeţean Timişoara marchează o nouă premieră medicală pentru România. Ieri, în cadrul unităţii medicale bănăţene, a avut loc o procedură medicală nouă pentru o pacientă cu boală varicoasă, efectuată în premieră națională de o echipă medicală condusă de Sorin Olariu, șeful Secției Chirurgie Generală I a celui mai mare spital din vestul țării.


Intervenția se numește „Vena Seal” și oferă pacientului rezolvarea rapidă a venelor cu probleme, fără anestezie, fără pregătire preoperatorie.

Având în vedere durata operaţiei, aceasta a fost denumită și „Lunch time surgery” deoarece pacientul poate fi operat chiar şi în pauza de prânz, datorită timpului scurt al intervenției. Practic, în urma intervenției de polimerizare a vaselor, pacientul poate pleca acasă pe picioarele lui, fără a avea contraindicații medicale.

De această primă intervenție a beneficat o pacientă în vârstă de 40 de ani, care a ajuns să sufere de insuficiență venoasă. Pe parcursul intervenției care a durat aproximativ 30 de minute, pacientei i s-a polimerizat vena varicoasă cu un adeziv special, fără a i se administra anestezie. Procedura „Vena Seal” care folosește un fel de lipici pentru vene, scutește pacientul de safenectomie, o intervenție chirurgicală clasică ce presupune anestezie, incizie și spitalizare postoperatorie.

1 COMENTARIU

  1. Buna seara. Sunt o pacienta din Ramnicu Valcea , ma puteti sfatui in legatura cu tratamentul varicelor , in ce consta procedura ? Efectuati operatii cu laserterapie si pentru varicele foaete pronuntate ? Care sunt analizele necesare si ce costuri implica intreaga interventie ? Multumesc frumos

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.