Primarul Aradului, acuzat că ține discursuri anti-PSD în școli. Cine vrea să...

Primarul Aradului, acuzat că ține discursuri anti-PSD în școli. Cine vrea să facă o sesizare la Ministerul Educației VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Scandal uriaș izbucnit în orașul Arad între primarul Gheorghe Falcă și inspectoratul școlar din județ. Șefa instituției îl acuză pe edil că face politică în unitățile de învățământ, după ce l-a auzit personal cum susținea discursuri anti-PSD într-o sală de sport. Astfel, o sesizare scrisă urmează să fie trimisă Ministerului Educației Naționale cu privire la presupuse acțiuni politice organizate de primarul Falcă în școli.

Inspectorul școlar general delegat al județului Arad, Anca Stoenescu, ne-a declarat că, miercuri seara, a asistat la o întâlnire a primarului Gheorghe Falcă cu cetățenii în sala de sport a Colegiului Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului și l-a auzit rostind de 29 de ori cuvântul PSD. Întâlnirile ar fi fost organizate fără ca Gheorghe Falcă să solicite aprobarea inspectoratului școlar.

“Domnul Falcă doar a informat școlile din Arad cu privire la dorința de a organiza întâlniri cetățenești în unitățile de învățământ, seara, nu cu elevii, ci cu cetățenii care locuiesc în jurul școlilor. Este vorba de întâlniri pe zone. Aflându-ne în această săptămână în Evaluare Națională, eu, în calitate de inspector general, am fost prezentă, miercuri seara, în colegiu. În momentul în care am intrat în sala de sport, domnul Falcă a început să povestească despre Guvernul PSD, despre consilierii locali PSD care sunt sub orice critică, eu sunt consilier local PSD, m-a și văzut și probabil de aceea a început jignirile, deși eu eram în calitate de inspector școlar în unitatea de învățământ. A vorbit despre Guvernul PSD care nu a făcut nimic pentru județul Arad. De vreo 29 de ori am numărat eu că a rostit PSD și anti-PSD”, a afirmat Anca Stoenescu.

Inspectorul școlar general delegat al județului Arad susține că, aseară, primarul Gheorghe Falcă a organizat o astfel de întâlnire cu cetățenii și la Școala Generală “Aurel Vlaicu”, tot fără a avea aprobare.

“Sesizarea mea către Ministerul Educației vreau să fie constructivă, nu vreau să fie de altă natură. Vreau ca domnul Falcă să informeze inspectoratul școlar când are astfel de demersuri și activități. El doar a trimis niște notificări la școli, nici măcar nu le-a solicitat o părere. Colegiul Tehnologic a fost centru de examen la Evaluarea Națională, iar la această întâlnire a intrat cine a vrut. Luni dimineața voi face sesizarea în scris către Ministerul Educației pentru că, conform Legii Educației, în unitățile de învățământ se derulează doar activități educative, iar dacă o persoană sau primăria dorește să deruleze altfel de acțiuni, trebuie să ceară avizul Ministerului Educației Naționale. Mi se pare strigător la cer ce s-a întâmplat, jenant, să facă campanie anti-PSD într-o unitate de învățământ. Clădirile în care funcționează școlile le administrează primăria, dar noi răspundem de activitățile din unitățile de învățământ”, a mai precizat Anca Stoenescu.

Pe de altă parte, Gheorghe Falcă, primarul Aradului și președinte al PNL Arad, ne-a declarat că a vorbit despre PSD în timpul discursului său pentru că cetățenii l-au întrebat.

“Noi avem un proiect de 50 de milioane de euro și semnăm opt contracte pe zone ale orașului.


Oamenii ne întreabă anumite lucruri și nu poți să spui că nu ți s-au furat 16 milioane de euro din impozitul pe venit de către Guvernul PSD. Nu poți să spui când mă întreabă cetățeanul, dar lucrarea aia de ce nu s-a terminat, pentru că e lucrare guvernamentală și a oprit-o PSD-ul. Întâlnirea a fost cu cetățenii, nu cu elevii, la care a participat și doamna inspector. Când a fluierat-o publicul nu spune, sau când a strigat la ea să plece”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului a mai precizat că inspectorul școlar general face “foarte bine” că sesizează Ministerul Educației.

“Foarte bine că doamna inspector sesizează Ministerul Educației, poate Ministerul Educației își termină cele patru investiții pe care le-a oprit în 2012, poate reușește să finalizeze hotelul care e oprit tot de prin 2012-2013, avem un hotel finalizat peste 90%. Poate îi spune care sunt problemele pe care le are sistemul de învățământ din România, cred că asta e prioritatea doamnei, iar doamna a câștigat acest post eliminând un alt inspector care are concurs. Doamna inspector e consilier municipal PSD. Adică ea, om politic, poate să umble în școli, iar eu nu”, a conchis Gheorghe Falcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.