Primarul Robu, explicații cu privire la lucrările din zona Mărăști. Ce se...

Primarul Robu, explicații cu privire la lucrările din zona Mărăști. Ce se întâmplă cu pista de biciclete spartă și cu spațiul verde

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a oferit, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la Primăria Timișoara, detalii cu privire la lucrările din zona Mărăști. Potrivit edilului, pista dublă de biciclete spartă pe str. Al. Ioan Cuza va fi mutată înspre Parcul Botanic, iar spațiul verde va fi îngustat. De asemenea, pomii dintre pistă și carosabil nu vor fi tăiați, ci ar urma să fie replantați. Totul cu scopul ca pe strada care leagă Piața Mărăști de Consiliul Europei să fie realizată încă o bandă de circulație.

„S-a putut observa de mai multă vreme că la intersecția Mărăști se desfășoară niște lucrări. Ceea ce s-a făcut în cea mai mare parte a timpului a reprezentat o cercetare arheologică. Eu am anunțat că vrem să lărgim intersecția Mărăști cu încă o bandă, pentru că este una dintre principalele puncte de gâtuire a traficului în oraș și adăugarea a încă unei benzi în girație va fluidiza extraordinar de mult traficul în zonă. Intersecția Mărăști este una extrem de importantă și ea va rămâne în permanență foarte importantă. De aceea noi am decis să adăugăm încă o bandă de trafic auto sensului giratoriu, care așa cum se va vedea în curând, când lucrarea va fi finalizată, va permite celor ce nu girează, ci doar trec prin intersecție, să aibă o cale de maximă viteză, pe care nu mai trebuie să cedeze trecerea mașinilor aflate în girație, întrucât nu intră în conflict cu ele. Ca să poată fi așa ceva, a fost nevoie ca și străzile incidente la Piața Mărăști să fie, acolo unde se poate și cât se poate, lărgite înspre punctele de incidență girației.


Pe cale de consecință, s-a intervenit și pe str. Al. I. Cuza, însă pista de biciclete care este afectată acum în mod inevitabil va fi refăcută pe zona suficient de largă pe care o avem la dispoziție”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că există autorizație pentru intervenția pe spațiul verde de pe str. Al. I. Cuza și le-a reproșat celor care l-au criticat pe Facebook cu privire la soarta copacilor din zonă că discută ca o „mașină de vorbit stricată”.

„Văd mare agitație că se replantează, în cursul zilei de astăzi cred că se și produce asta, copacii nu se taie. Eu nu iau în seamă, mai răspund unora-altora, nu știu dacă merită tot efortul ăsta, pentru că am ajuns la concluzia că suntem în fața unui dialog al surzilor. Cine vrea să vadă, vede, cine nu vrea să vadă, e dreptul lui să cârcotească în continuare și să vadă doar câțiva copaci tăiați ici-colo și să nu vadă sutele de copaci plantați per ansamblu pe parcursul mandatelor mele. Peste 10.000 de copaci plantați. Dar dacă unii nu vor să-i vadă, e dreptul lor să nu-i vadă și să tot vorbească toată ziua ca o mașină de vorbit stricată despre aceeași temă fără corespondent în realitate. Noi mergem înainte cu modernizarea. Numărul de copaci cu mine ca primar a crescut, nu poate contesta nimeni asta, sunt probe suficiente. Există autorizație, se îngustează un pic suprafața spațiului verde pe acea porțiune. O să scoatem și gardul de la Parcul Botanic, pentru că eu sunt împotriva acestor îngrădiri care parcă te descurajează să intri în parcuri”, a afirmat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei le-a transmis bicicliștilor să aibă răbdare, pentru că „ce facem în Piața Mărăști va fi înspre binele tuturor”.

„Bicicliștii să nu se panicheze, sigur că au fost deficiențe de comunicare, că ar fi fost mai bine să se anunțe înainte de a începe lucrările ce se face acolo, dar asta e, important e că ce facem, facem bine”, a conchis edilul.

Sursa foto: Facebook / Robu trebuie să plece

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.