PSD Timiș: “Avem de a face cu o ocupație penelistă asupra STPT...

PSD Timiș: “Avem de a face cu o ocupație penelistă asupra STPT și Piețe SA”. De ce a fost sesizată prefectura

2
DISTRIBUIȚI

Pesediștii din județul Timiș sunt nemulțumiți de faptul că din consiliile de administrație ale Societății de Transport Public Timișoara și SC Piețe SA fac parte liberali. Călin Dobra, președintele interimar al PSD Timiș, a declarat, ieri, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul partidului, că ar fi fost mai bine să fie aleși specialiști. Dacă în cazul STPT componența consiliului de administrație va fi votată astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, în urma concursului organizat, la SC Piețe SA, concursul nici măcar nu a fost anunțat, iar președinte este Ionuț Nasleu, consilierul personal al primarului Robu.

“Despre incompetența managerială la cele două societăți s-a tot vorbit. Nu putem să nu observăm asaltul PNL asupra acestor instituții, avem de-a face cu o ocupație penelistă. Acum, primarul (Nicolae Robu – n.r.) a găsit soluția salvatoare și a plantat peneliști în consiliile de administrație și în conducere. În condițiile în care cele două societăți se află într-o situație extrem de dificilă, cred că ar fi avut nevoie de specialiști, de oameni cu expertiză. Însă a fost aleasă calea politică și au fost puși oameni din imediata apropiere a primarului în aceste funcții.


Nu putem decât să tragem un semnal de alarmă și să ne exprimăm îngrijorarea. Vorbim de gestionarea unor sume mari de bani, de societăți care deservesc sute de mii de timișoreni. Acum, cele două societăți sunt sub ocupație politică, ne vom baza pe un management 100% cu apartenență politică, care nu are competențe în domeniu”, a afirmat Călin Dobra.

Pe de altă parte, consilierul local PSD a acuzat că se fac “ilegalități pe bandă rulantă” în ceea ce privește componența consiliilor de administrație de la STPT și SC Piețe SA. Astfel, în această săptămână a sesizat Prefectura Timiș cu privire la hotărârea de consiliu local care validează componența consiliului de administrație provizoriu de la STPT. Vă reamintim că acest CA a fost validat în cadrul unei ședințe AGA la care cei trei consilieri locali PSD nu au fost invitați.

“De la acel HCL pleacă tot răul mai departe. Am înregistrat în nume propriu o plângere prealabilă pentru o acțiune în contencios administrativ. Cum să nu scrii la Registrul Comerțului hotărârile acționarilor? La societatea de piețe anul acesta s-au organizat ședințe AGA pe furiș, fără să fie convocate. Toate aceste hotărâri sunt nule, nefiind publicate niciunde. Nu vorbim despre oameni, ci despre modul de lucru în Primăria Timișoara, Iapă (n.r. – consilierul personal al lui Nicolae Robu) este prezent la toate aceste făcături”, a explicat Dan Idolu.

În final, pesediștii au anunțat că nu vor mai vota proiectele de hotărâre care vor fi cuprinse pe lista suplimentară în timpul ședințelor Consiliului Local Timișoara.

“Nu vreau să am răspunderea penală față de proiecte de care nu am cunoștință. De multe ori am făcut compromisuri și nu vrem să mai facem. S-a ajuns ca în timpul ședinței să ne vină proiecte sau să apară proiecte care, chipurile, ar fi fost votate. Nu vom mai vota nimic din ce este pe ordinea suplimentară”, a afirmat Dan Idolu.

2 COMENTARII

  1. Țara arde și babele se piaptănă. Ocupație penelistă la piețe și transportul orășenesc. Așa și? Dacă primar era un pesedist, care ar fi post ocupația? Penibil! Chiar nu aveți ce comunica?

  2. Vad ca PSD-ul se inflameaza doar cand au fost „sariti” la imparteala. Altfel, voteaza in unanimitate cu PNL toate HCL-urile, inclusiv pe alea care a dus in faliment societatile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.