Avertismentul PSD Timiș: „Colterm se înfundă tot mai mult în datorii din...

Avertismentul PSD Timiș: „Colterm se înfundă tot mai mult în datorii din care este imposibil să mai răzbată”

0
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș a trimis, astăzi, un comunicat de presă, în care critică în termeni duri situația în care se află Colterm. Vă reamintim că cei peste 60.000 de abonați ai societății de termoficare au rămas fără apă caldă ieri, după ce E.ON a sistat furnizarea gazelor naturale către Colterm din cauza unor datorii de peste 7,5 milioane de lei pe care Primăria Timișoara nu le-a achitat. Ulterior, în urma unor discuții pe care primarul Robu le-a avut cu conducerea E.ON, în această dimineață a fost reluată alimentarea cu gaze naturale a companiei de termoficare a orașului.

Reprezentanții PSD Timiș arată că furnizorul de apă caldă și căldură se afundă în tot mai multe datorii și i-au bătut obrazul lui Nicolae Robu pentru că invocă în continuare greaua moștenire, la șase ani de la preluarea mandatului de primar.

“În secolul XXI, cu doi ani şi jumătate înainte ca Timişoara să ajungă Capitală Culturală a Europei, în oraşul în care ni se predică în fiecare zi lozinci politice despre dezvoltare în forţă, meritocraţie şi smart-city, s-a întâmplat ca peste 100.000 de timişoreni să rămână fără apă caldă. Aceasta este stare de fapt, fie că din cabinetul 0 al Primăriei Timişoara se recunoaşte sau nu acest lucru.


Penibilul situaţiei a ajuns până într-acolo încât primarul Nicolae Robu, la şase ani de la preluarea mandatului de primar, invocă greaua moştenire a fostei administraţii. Cruda realitate este alta: în toţi aceşti şase ani, cu toate ajutoarele de la stat, cu schimbări de directori, cu sprijin de la Consiliul Local, furnizorul de apă caldă şi căldură – Colterm – se înfundă tot mai mult în datorii din care este imposibil să mai răzbată. În această dimineaţă, s-a anunţat triumfalist că problema apei calde a fost rezolvată, ceea ce este foarte îmbucurător, dar viitorul nu sună deloc bine. Rezolvarea este de moment, iar timişorenii se vor confrunta în perioada următoare cu probleme asemănătoare pentru că stingerea datoriilor pe care Colterm le are este extrem de greu de realizat fără un management bazat pe specialişti, şi nu pe politruci din zona liberală păstorită meritocratic de Nicolae Robu”, transmite PSD Timiș.

De asemenea, pesediștii din județul Timiș susțin că societatea de termoficare a Timișoarei ar avea datorii de peste 100 de milioane de lei la mai multe companii și spun că este nevoie de o eficientizare reală a Colterm.

“Tragem un semnal de alarmă acum, în ceasul al doisprezecelea, pentru a se realiza o eficientizare reală a Colterm, pentru a se face eforturi de reducere a costurilor astfel încât această societate să poată funcţiona la parametri normali şi să nu se mai ajungă în situaţii precum cea de ieri. Dar, pentru ca timişorenii să nu fie luaţi prin surprindere, trebuie să cunoască situaţia reală a Colterm, iar datoriile acesteia sunt: către Aquatim – 15.200.000, CFR – 11.700.000, EON Gaz – 68.200.000, ANAF – 31.460.427 (eşalonat), Complexul Energetic Oltenia (furnizor de cărbune) – 23.700.00, în timp ce Primăria Timişoara are o datorie către Colterm de 5.864.597. Aceste cifre spun multe despre cum este administrat Colterm și afectează direct traiul timișorenilor abonați la compania de termoficare”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.