Radu Birlică e optimist, deși situația lui ACS Poli e încă incertă....

Radu Birlică e optimist, deși situația lui ACS Poli e încă incertă. Soluție inedită negociată cu sponsorii pentru continuarea activității

0
DISTRIBUIȚI
Radu Birlică, foto stânga

La mijlocul săptămânii a avut loc o întâlnire între oficialii lui ACS Poli și sponsorii din ultimii ani ai echipei. Președintele Radu Birlică susține că s-a ajuns la un acord de principiu ca activitatea să continue și în Liga a II-a, dar problemele sunt departe de a fi rezolvate. O nouă ședință va avea loc peste două săptămâni iar varianta super optimistă prevede ca tot bugetul să fie asigurat din mediul privat.

”E un pas important, au fost câteva persoane din mediul de afaceri care ne-au ajutat de-a lungul timpului. Mai e o întâlnire peste două săptămâni. În principiu ne-am înțeles să mergem mai departe. Va fi o nouă ședință să definitivăm. Trebuie să alcătuim un buget de promovare care să cuprindă datoriile către jucători și litigiile care vor mai veni. Am previzionat, dar mai trebuie să aprofundăm un pic, mai sunt calcule de făcut. Sprijinul ar acoperi bugetul, inclusiv datoria către jucători”, a declarat Radu Birlică pentru Pressalert.ro despre ședința de miercuri.

ACS Poli a picat din Liga I cu o datorie de 350.000 de euro conform oficialilor, fără a lua însă în calcul și rata de peste 50 de mii care trebuie achitată lunar către ANAF. O parte dintre jucători au fost puși gaj în contul datoriei, dar nu e vorba despre cei mai atractivi pentru piața transferurilor.


Timișorenii așteaptă oferte pentru Andrei Artean, Cosmin Bîrnoi și Denis Haruț. ”Deocamdată n-am primit ofertă scrisă, doar propuneri verbale, de la cluburi și din România și de afară. Dinamo a contactat un jucător sub contract, pe Artean”, a mai spus Birlică.

Președintele lui ACS Poli a vorbit în presa centrală despre o plângere penală împotriva lui Sebastian Colțescu. ”Dacă avem posibilitatea legală o să studiem, am luat legătura cu un avocat, dacă avem posibilitatea și să nu se întoarcă bumerang împotriva noastră”, a precizat acesta.

”Chiar dacă Timișoara mai are două cluburi în Liga a II-a, palmaresul și culorile clubului Poli Timișoara sunt la ACS Poli Timișoara. E o diferență mare între cele două (n.r. Poli) … Eu sper până la final că lucrurile se vor îndrepta. Poli să continue și să promoveze”, a adăugat Radu Birlică.

UPDATE Nicolae Robu: ”Contracte de sponsorizare/publicitate cu clauză suspesivă”

Primarul Timișoarei a postat dis-de-dimineață detalii de la întâlnirea cu oamenii de afaceri. Nicolae Robu spune că se vor semna contracte care vor deveni nule dacă clubul nu-și va putea acoperi bugetul necesar.

”Alaltăieri, 06.06.2018, am avut o întâlnire cu 10 oameni de afaceri timișoreni și discuții anterioare cu alți 3, respectiv ulterioare cu alți 7. Toți cei 20 -cu toții susținători ai echipei în ediția de campionat 2017/2018- sunt dispuși să susțină în continuare echipa, desigur, dacă alături de ei vor veni și alții, împreună cu care să se poată asigura sustenabilitatea proiectului până la sfârșitul ediției următoare de campionat. Am convenit să trecem în perioada imediat următoare la semnarea de contracte de sponsorizare / publicitate cu clauză suspensivă de genul: “dacă până la data de… Clubul nu ajunge să aibă contractate venituri acoperitoare pt întreaga ediție de campionat 2018/2019, prezentul contract devine nul de drept”.
Așteptăm, alături de cei 20 oameni de afaceri la care am făcut referire, un număr cât mai mare de alții”, a scris Robu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.