Radu Birlică anunţă contracte de publicitate bănoase pentru continuarea activităţii lui ACS...

Radu Birlică anunţă contracte de publicitate bănoase pentru continuarea activităţii lui ACS Poli. Ce seniori rămân în B şi cine a ales să plece UPDATE

0
DISTRIBUIȚI
Alin Șeroni pleacă de la ACS Poli. Foto: Adrian Pîclișan

Veşti bune astăzi pentru ACS Poli. Pe lângă acceptul lui Ionel Ganea de a prelua banca tehnică, formaţia timişoreană retrogradată a ajuns la un acord cu mai mulţi componenţi din ediţia trecută. De asemenea Radu Birlică susţine că în această săptămână s-a ajuns la un acord cu câţiva sponsori importanţi, care vor asigura în mare parte bugetul pentru sezonul de B. Pe lista plecărilor s-a înscris, în schimb, şi fundaşul Alin Şeroni.

Portarul Vasile Marius Curileac, Octavian Drăghici, Alex Popovici, Andrei Artean şi Bogdan Străuţ rămân la ACS Poli, chiar dacă echipa a retrogradat şi nu toate lucrurile sunt clare. „Curileac avea un salariu pentru Liga I, a semnat o diminuare şi a acceptat să continue cu noi. Altfel, putea să plece oriunde”, a explicat Radu Birlică anunţul în cazul portarului, despre care se ştia că mai are contract.

ACS Poli va mai purta discuţii în zilele următoare cu o parte din jucătorii care au făcut parte din lotul din sezonul trecut, cert e că nu s-a ajuns la o înţelegere cu Alin Şeroni. „Lui Alin Şeroni i-am dat liber, avem soluţii. Nimeni nu e o pierdere atâta timp cât există posibilitatea să-l înlocuim”, a precizat Birlică despre jucătorul care era dorit în continuare. Straton, Oliva, Vaşvari, Zaluschi, Enescu, Raţ, Ciucur, Munteanu, M. Roman şi Ţigănaşu erau alte plecări sigure din club.

Schimbări şi în staff

Există mulţi tineri care vor reveni la ACS Poli din împrumuturi, dar e imposibil ca toţi să fie păstraţi, astfel că ultima decizie va aparţine tehnicianului.


Radu Birlică a explicat şi opţiunea Ionel Ganea pentru postul de „principal”. „E un antrenor ambiţios, tânăr, care a demonstrat de-a lungul timpului lucruri bune. A venit aici cu inima deschisă, să ne ajute să promovăm. Nu a venit pentru bani, pentru altceva… Am avut mai multe variante, dar am ales-o pe aceasta pentru că o considerăm cea mai bună. El a jucat la Poli Timişoara, cunoaşte oraşul… Îi doresc mult succes lui Ionel şi bun revenit la Poli!”, a spus preşedintele lui ACS Poli cu referire la „Ganez”. Fostul atacant a petrecut cel mai mult timp pe banca Dunării Călăraşi. Rapid, U Cluj sau Voluntari, au fost alte echipe la care a fost „principal”. Acesta îl va avea tot pe Călin Frunză ca antrenor cu portarii. Echipa va avea în schimb un nou antrenor secund, în persoana lui Norbert Niţă (46 ani), care a activat şi la Voluntari pe acelaşi post.

Schimbări notabile au avut loc şi în stafful tehnic. Astfel, Octavian Benga, care a fost „secund”, ar putea pleca din club. Aşa cum a făcut-o Florin Bătrânu, care s-a îndreptat spre un nou club din Buziaş după ce în ultima perioadă era coordonator al Centrului de juniori timişorean. „…ne-am despărţit amiabil. Aurel Şunda va rămâne să se ocupe de Centru”, a precizat Birlică.

Contracte bănoase anunţate de preşedinte

Dacă Nicolae Robu era pesimist recent cu privire la soarta clubului afectat financiar, Birlică susţine că veştile sunt foarte bune din mediul privat în ultimul timp. Întâlnirea din această săptămână s-a dovedit fructuoasă. „Deja am perfectat nişte contracte, le vom face publice curând. Lucrurile avansează în mod pozitiv. Contractele sunt de publicitate şi ne acoperă aproape trei sferturi din bugetul actual de cheltuieli al echipei… Vom şi veni cu surprize noi, plăcute, vizavi de sponsori”, a conchis Radu Birlică. Acesta nu neagă nici posibila implicare mai puternică a unui finanţator în viitorul apropiat.

UPDATE Atât Cătălin Straton, cât şi Alin Şeroni, au primit termen data de 20 iunie la CNSL, ambii au cerut încetarea raporturilor contractuale, iar primul inclusiv plata restanţelor. Fundaşul a fost deja anunţat „liber” de către Radu Birlică.

UPDATE 2 Mădălin Smaranda rămâne şi el în Liga a II-a la ACS Poli. Portarul în vârstă de 33 de ani a semnat un contract nou, valabil pe un an de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.