Recunoaștere internațională pentru formația româno-sârbă Axis

Recunoaștere internațională pentru formația româno-sârbă Axis

0
DISTRIBUIȚI

Recent, una din melodiile incluse pe albumul de debut al formației Axis, „In my head“ a fost inclusă în cadrul programului Blues Corner, emisiune difuzată în cadrul Rock Radio UK. La sfârșitul săptămânii trecute, muzicienii au fost invitați să susțină un recital în cadrul festivalului Border Rock, care a avut loc la Kladovo (Serbia).

Trupa Axis a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul orșovean, Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună. Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român, pe atunci în vârstă de 18 ani.


Astfel concertul de debut al power-trio-ului a avut loc în luna iulie a anului următor, urmat de o serie de prestații pe teritoriul Serbiei, atât la festivaluri cât și în cluburi. Repertoriul, inițial compus exclusiv din cover-uri după cele mai cunoscute piese ale trupelor The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Deep Purple, Cream, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, ZZ Top, etc., a crescut rapid, fiind curând urmate de primele piese proprii: „Come on Home Babe”, „Caddilac Blues”, „Just Me and You” și “Your Love”. În anul 2013, Silviu părăsește orașul natal, pentru a-și continua studiile, mutându-se în Timișoara.

În toamna anului 2016, grupul imprimă primul material discografic, într-un studio boem situat în suburbiile Belgradului. Tras integral live, cu niște retușuri minimale, materialul discografic de debut urmărește captarea, în totalitate, a sound-ului primal, torid și direct, ce ia naștere când cei trei membri iși unesc imaginațiile. Anul 2017 a marcat cele mai multe festivaluri pentru trupă, aceasta cântând la majoritatea adunărilor de blues din țară, precum: Focșani Blues Festival, Open Air Blues Festival Brezoi, WolfBlues Gărâna, Blues Con-Fusion Suceava, Jimbo Blues Jimbolia. În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivale de blues de la ei, Blues in Hell. Totodata, venirea primăverii marchează și lansarea discului de debut, „First Punch”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.