Rezultate finale Evaluarea Națională 2018. Surpriză uriașă pentru o elevă din Timiș,...

Rezultate finale Evaluarea Națională 2018. Surpriză uriașă pentru o elevă din Timiș, după ce a făcut contestație

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Ministerul Educației a făcut publice, astăzi, rezultatele finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în acest an. În județul Timiș, “promovabilitatea” a fost foarte puțin în creștere. Astfel, dacă după afișarea primelor rezultate, 69,33% dintre elevii din județul nostru au obținut medii peste 5, după rezolvarea contestațiilor, “promovabilitatea” este de 69,64%.

Rezultatele finale obținute de elevii din Timiș pot fi vizualizate AICI!

La Evaluarea Națională s-au înscris 4.820 de candidați din județul Timiș, dintre care 373 au absentat. Dintre cei care s-au prezentat la examen, 3.097 au obținut note peste 5 și 1.350 sub 5. De asemenea, după afișarea rezultatelor finale, în județul Timiș sunt nouă copii de nota 10, și nu opt, așa cum s-a anunțat inițial.


Asta după ce Alexia-Ioana Bogdan, de la Colegiul Național “C.D. Loga” din Timișoara, care a obținut nota 10 la Matematică și 9 la Limba Română, a făcut contestație, nemulțumită fiind de modul în care lucrarea i-a fost corectată, și a primit 10 și la Limba Română.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, 618 elevi au solicitat recorectarea lucrărilor după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională.

La fel ca în anii precedenți, niciun elev nu pică Evaluarea Națională, toți candidații au promovat examenul dacă s-au prezentat la probe și au posibilitatea să intre la liceu chiar dacă au o medie sub 5. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Urmează alte emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a, care trebuie să se înscrie la liceu în perioada imediat următoare. Ministerul Educației Naționale informează că, în perioada 29 iunie – 3 iulie, se completează opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a și de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, iar apoi urmează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat, în data de 9 iulie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.