Ripensia Timișoara a încheiat spectaculos sezonul. Victorie în extremis și cu un...

Ripensia Timișoara a încheiat spectaculos sezonul. Victorie în extremis și cu un om în minus în fața retrogradatei Miroslava. ”Antrenorul-jucător” al oaspeților și-a acuzat colegii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Meciul Ripensiei din ultima etapă, fără miză pe hârtie, a avut partea de un final ”abrupt”. Oaspeții de la Știința Miroslava, care mai sperau să ocupe primul loc sub linie pentru orice eventualitate, au condus cu 2-0, dar deși au avut superioritate numerică au cedat pe final cu 3-2. Golul reușit de Mediop în prelungiri a făcut ca roș-galbenii să aibă al doilea cel mai bun atac al ediției 2017-18 a Ligii a II-a.

Prima repriză din ”Ciarda Roșie” a fost destul de anostă pentru gazde. Oaspeții au descis scorul prim masivul vârf de atac Alex Marin. Acesta a profitat de o respingere a lui Contra la un șut din apropiere și a înscris simplu pentru 0-1 în minutul 15. Peste patru minute Eduard Sandu a nimerit bara transversală după un șut frumos. Atacurile lui ”Ripi” au fost de cele mai multe ori previzibile.

Repriza secundă a fost în schimb diametral opusă, cel puțin în ceea ce privește finalul întâlnirii. Moldovenii au continuat să-și vadă de treabă, ca și cum de acest meci depindea supraviețuirea lor. De fapt, cei de la Știința s-au gândit la posibilitatea ca ACS Poli să nu se înscrie în campionat ceea ce ar însemna că locul 16 din B supraviețuiește. Planurile păreau să prindă contur căci Eduard Sandu nu ratează ținta din interiorul careului în minutul 59. Și pe fondul schimbărilor jocul gazdelor se schimbă treptat. Cu 20 de minute rămase pe ceas Mediop scapă în banda stângă și-l lobează pe Turiță iar balonul e convertit în gol de Bădăuță la colțul lung. Atacantul sosit de la ASU Poli a fost însă și eliminat zece minute mai târziu. A primit al doilea galben pentru o presupusă simulare după ce cu câteva minute mai devreme făcuse gestul stupid de a șuta într-o minge după fluierul arbitrului. Deși în zece oameni ”Ripi” a forțat și același Mediop își aduce aportul la golul de 2-2. De această dată a reluat cu capul după un corner însă ultima lovitură de cap i-a aparținut fundașului Marius Toma. La acest scor s-a jucat cu garda jos, dar oaspeții au părut să fie echipa în inferioritate. Mediop și-a exasperat fanii ratând din toate pozițiile în final. În cele din urmă tot senegalezul a fost decisiv, marcând din apropiere în ultimul minut al prelungirilor. O fază ciudată s-a derulat și la reluarea partidei. Ungureanu a profitat practic de non-combatul unui adversar care aștepta ca la baschet scurgerea secundelor. Mijlocașul roș-galbenilor a sprintat cu balonul și a trimis sub bară, dar Turiță, cu un ultim efort, a deturnat mingea în transversală.

Ripensia încheie per total pozitiv sezonul revenirii în B. Un 3-2 care o plasează peste UTA în clasament, pe locul 11, dar și cu a doua cea mai prolifică ofensivă a eșalonului, cu 72 de goluri, doar trei mai puține decât campioana B-ului, Călărași. Ce-i adevărat timișorenii au profitat și de acel joc cu Foresta pentru a-și face golaverajul impresionant.

FC Ripensia: M. Contra – Ad. Popa (cpt.), Hecsko, M. Toma, C. Toma – L. Tudor (63 Zurbagiu), Apro (72 Burdeț), Ungureanu – Mediop, Bădăuță, Dumiter (57 Țugui). Antrenor: Ciprian Urican.

Știința Miroslava: Turiță – Corban, An. Chindriș, S. Bucur, Agrigoroaei – H. Crișan – Taciuc, Ed. Sandu (74 Ambrosie), Iovu (60 Viorică) – Nemțanu (69 Asăvoaei) – Al. Marin (cpt.). Antrenor: Horia Crișan.

Urican vrea să rămână

Antrenorul gazdelor a fost mai activ ca de obicei astăzi.


”Frumos pentru public, pentru mine a fost jocul la care m-am consumat cel mai tare. Am făcut criză de nervi pe margine, nu acceptam înfrângerea și astăzi după două rateuri la rând. Naivitatea s-a văzut și azi… Spre deosebire de alte jocuri, probabil văzându-mi și reacțiile i-am impulsionat pe jucători. Le-am spus la pauză să jucăm doar în benzi și să văd acolo multe învăluiri. Așa au ieșit și golurile. Le-am spus să mă asculte dacă vor să câștige pentru că eu de pe margine văd jocul din timp… Dacă vor să joace cum vor ei nu au nevoie de antrenor. Echipele care rămân în zece oameni de multe ori nu pierd, motivația e pe grup nu mai e pe individ”, a declarat Ciprian Urican.

Sunt șanse mari ca lectorul FRF să-și continue activitatea ca tehnician la Ripensia. ”O să discutăm. Eu în principiu îmi doresc să termin munca începută, pentru că există premise foarte bune pentru absolut toată lumea de aici. Vor fi derby-uri frumoase, păcat că nu vor fi în Liga I la un oraș de asemenea anvergură”, a conchis Urican.

Oaspeții s-au prezentat cu doar trei rezerve, toți jucători de câmp, dar și cu un director sportiv pe post de ”principal” pe hârtie. De fapt, echipa a fost condusă tehnico-tactic de un jucător care a dat la final o serie de declarații ”mature”. Horia Crișan și-a acuzat practic colegii care au intrat pe parcurs că nu și-au ajutat ”din supărare” deloc echipa.

”Mulțumesc și felicit conducerea noastră, care înaintea acestui meci, deși eram picați, față de alte echipe, precum Foresta… a făcut toate posibilitățile, am plecat de două zile, am stat la Cluj. Ei au încercat, ne-au promis și o primă. Am venit 14 jucători, cu mine, eu am pregătit echipa în ultimele meciuri. Am încercat și eu după o lună de absență. Am intrat 11 jucători motivați, să demonstrăm în primul rând că ne respectăm. Drept dovadă am avut 1-0 și multe alte ocazii, am început bine și partea a doua, 2-0. Le-am promis rezervelor că vor juca iar cei trei au fost supărați, nu știu de ce, din momentul primei schimbări totul s-a schimbat la noi în echipă. Am făcut și a doua ca să ajutăm… Mie îmi pare rău, eu o să plec luni, o să plec cu un gust amar. Chiar dacă se vor supăra colegii sunt curios la ce echipe vor ajunge. Mulți erau nemulțumiți, dar unii de abia au debutat la Liga a II-a și au pretenții. Titularii s-au dăruit iar cei de pe bancă au fost supărați. Noi am mai luat două goluri cu om în plus. Nu ne-au ajutat cei trei cu absolut nimic. În prelungiri trebuiau să stea pe jos, să nu mai fie mingi să înceapă meciul… Fiecare pe drumul nostru. După ultimul meci al nostru am spus că mergem la Timișoara să câștigăm în cazul în care cineva nu se înscrie în campionat, dar de ieri ne-am gândit doar să demonstrăm că nu meritam să retrogradăm”, a spus Horia Crișan.

De pe locul 16 a căzut și Metaloglobus București după ce Brăila și Pandurii au încheiat meciul direct ”în pace”, la egalitate, scor 1-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.