Ripensia Timișoara s-a chinuit degeaba să o bată pe Știința Miroslava. Vezi...

Ripensia Timișoara s-a chinuit degeaba să o bată pe Știința Miroslava. Vezi decizia comisiilor FRF legată de meciul din Ciarda Roșie

0
DISTRIBUIȚI
Miroslava a sosit pe Bega în efectiv redus

FC Ripensia a încheiat pozitiv sezonul 2017-18 al Ligii a II-a, cu o victorie, scor 3-2, pe teren, în fața retrogradatei Știința Miroslava. Rezultatul final s-a schimbat însă la comisii. Departamentul de competiții din cadrul FRF s-a sesizat pentru că moldovenii au folosit un jucător aflat în stare de suspendare și au dictat o victorie la masa verde (scor 3-0) în favoarea timișorenilor.

Mediop a marcat dramatic, în ultimul minut al prelungirilor, pentru a-i aduce lui ”Ripi” succesul cu 3-2.


Meciul de pe ”Ciarda” ar fi fost însă câștigat oricum de bănățeni. Aceștia nu au depus vreo contestație, dar Comsia de Disciplină și Etică s-a autosesizat în cazul folosirii de către oaspeți a jucătorului Andrei Chindriș. Moldovenii s-au prezentat cu doar un portar și 13 jucători de câmp în lot iar fotbalistul în cauză se afla în stare de suspendare după ce în jocul precedent acumulase cel de-al șaptelea avertisment stagional. Cei de la Știința Miroslava au condus cu 2-0 și sperau teoretic la locul 16, în cazul în care altă formație nu s-ar înscrie în campionat această poziție devine ”salvatoare”. Astfel că gafa e destul de mare. Echipa oaspete a fost însă condusă în ultimul timp de unul dintre jucători, Horia Crișan. Pe bancă a luat loc însă un director sportiv. Cel din urmă ar fi trebuit teoretic să știe situația cartonașelor.

Pentru Ripensia duelul de sâmbătă, din runda 38, ultima a sezonului revenirii în B, a avut doar miză de clasament. Roș-galbenii au încheiat campionatul pe 11, în fața UTA-ei. O consolare pentru munca depusă cu Miroslava e că, dacă partida tot a fost jucată, marcatorii întâlnirii, Cătălin Bădăuță, Marius Toma și Mediop, vor fi luați în calcul în clasamentul golgheterilor. Senegalezul a marcat de ziua sa reușita cu numărul 19 și a încheiat pe podium în această ierarhie. Autorul primului gol al gazdelor, Bădăuță, eliminat în partea secundă, nu a scăpat nici el de sancțiuni, având de ispășit o etapă de suspendare și plata unei amenzi de 530 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.