Dramatism pe ploaie și pe vânt în finala Cupei României, faza județeană....

Dramatism pe ploaie și pe vânt în finala Cupei României, faza județeană. Fortuna Becicherecu Mic a învins Șagul după executarea loviturilor de departajare FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Stadionul ”Dan Păltinișanu” a fost gazda de gală a finalei fazei județene a Cupei României, în Timiș. Fortuna Becicherecu Mic merge mai departe în competiția K.O. să se bată cu adversari din eșaloanele superioare, după ce a învins-o pe Timișul Șag. A fost 7-6 la general pentru proaspăta promovată în Liga a IV-a în urma executării loviturilor de departajare. 2-2 era scorul după 120 de minute, respectiv 1-1 după primele 90, dominate de furtună și rafale de vânt.

Deși a avut loc pe ”Marele oval”, puțină lume, în afara unor grupulețe de susținători ale ambelor formații, a fost curioasă de finala județeană. Scorul a fost deschis destul de devreme. Dani Roman a șutat senzațional din afara careului în minutul 13, mingea trimisă cu interiorul fiind plasată undeva la vinclul din dreapta lui Burtic. Echipa câștigătoare de serie în Liga a V-a nu era o surpriză așa de mare, ținând cont de experiența jucătorilor. Emoții mari le-a creat propriul portar. Culda a ratat trei intervenții, dar de fiecare dată a fost ”iertat”. La reluare Timișul Șag a egalat după o oră de joc prin căpitanul Palade, care a trimis imparabil cu capul la cornerul executat de Moroșanu. Ambele echipe au mai avut ocazii. Negruț l-a pus la încercare pe Burtic în minutul 88, dar acesta a scos de această dată din zona vinclului.

Când s-au încheiat cele 90 de minute a încetat și ploaia iar la 1-1 cele două combatante județene au avut parte de prelungiri. În minutul 100 formația provenită din Liga a V-a a lovit din nou. De această dată Paulevici a trimis cu capul în poarta Șagului. Echipa clasată pe 2 la finele sezonului din D nu a cedat și a reușit să egaleze cu opt minute înainte de încheiere. Damian a șutat de la distanță și Culda a respins doar până la Moroșanu, care, de la limita ofsaidului, a îndeplinit o simplă formalitate.

2-2 era scorul după reprizele suplimentare și s-a trecut la lovituri de departajare. Execuțiile au fost superioare față de returul barajului Chindia – Voluntari (1-4 la general). Damian a deschis seria și a fost urmat de colegii Palade, Racoceanu și D. Bud, de la Timișul. Fortuna a replicat prin Z. Radu, Cioancă, Croitoru și Oneț. Cu toții au punctat fie că mingea a atins portarul sau chiar bara în drumul spre gol. Ratarea a venit neașteptat de la Moroșanu, a cărui execuție a lovit transversala, dar s-a dus afară. Astfel, Miheț a profitat și a făcut ca seria Fortunei să fie perfectă (5-4 la penalty-uri).

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, I. Roman, Oneț, Negruț – Vîrșog – Dragu (90+1 Miheț), Z. Radu, Roman (77 Berbece) – Paulevici (118 D. Croitoru), Anagor (65 Cioancă). Antrenor: Vasile Luță.

Timișul Șag: Burtic – Artimon, Palade (cpt.), C. Bud – Râmneanțu (58 A. Roșu), Gh. Costescu (105+1 Mărgeneanțu), Butura (90+1 Racoceanu), Damian – D. Bud, Moroșanu, Rațiu. Antrenor: Iulian Munteanu.

Premiere cu șeful CJ Timiș, crainic de Cupa Mondială

Organizatorii au vrut să facă o sărbătoare din finala județean, stricată poate doar de vremea de afară.


Nu au lipsit la final tricourile, medaliile și, bineînțeles, Cupa. Premierea a fost făcută de Călin Dobra, șeful CJT, prezent lângă conducătorul AJF-ului, Romeo Malac. Zoran Radu a fost desemnat de asemenea cel mai bun jucător al finalei. Nu a lipsit nici Florin Mihoc, cel care mâine pleacă în Rusia pentru a comenta meciuri la Campionatul Mondial, a întreținut în această seară atmosfera în postura de crainic.

”Am avut un sezon excepțional, cu toate că am evoluat la Liga a V-a am demonstrat pe teren că suntem o echipă bine pregătită… Am făcut eventul, îi felicit pe băieții mei. La fotbal până nu fluieră arbitrul nu e gata. Am condus de două ori, am fost egalați de fiecare dată. Dar mă bucur că am reușit să câștigăm în final, la penalty-uri. Luăm pas cu pas și cine vine la rând, dacă reușim să-i depășim, cu atât va fi mai bine. Nu ascund că obiectivul nostru va fi promovarea în Liga a III-a. Condițiile sunt bune pentru nivelul acesta. Avem oameni care ajută în spatele acestei echipe”, a declarat Vasile Luță, antrenorul Fortunei.

”Ținând cont că nu am mai luptat pentru promovare, m-aș fi bucurat dacă am fi câștigat Cupa. Până la urmă rezultatul era echitabil: 2-2. La lovituri de departajare nu se mai știe nimic. Am ratat două obiective, corect. Ne-am dat seama în campionat că nu putem lupta cu cei de la Dumbrăvița și astăzi a fost ce a fost. E bine că s-au motivat băieții azi, că în campionat nu am mai reușit în ultimele șase-șapte etape. Pe Dan Păltinișanu te simți fotbalist, păcat că a plouat două reprize. Poate ne-ar fi ajutat dacă nu ar fi fost vremea aceasta”, a conchis Iulian Munteanu, ”principalul” Timișului. Acesta se va despărți de Șag deoarece își va continua munca la Ripensia, unde e ”secundul” lui Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.