Sărbătoarea muzicii aduce artiști din Franța și România, la Timișoara

Sărbătoarea muzicii aduce artiști din Franța și România, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique! De mai bine de 36 de ani, cea mai lungă zi din an este dedicată muzicii în Franța și în peste o sută de țări din lume. Sărbătoarea se prelungește cu încă o zi în orașul de pe Bega, unde artiști din Franța și România se întâlnesc pe scenă, în aer liber, într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Acesta este și spiritul Fête de la musique: un rendez-vous al diferitelor genuri muzicale, o invitație de a descoperi, a trăi și a savura muzica.

În 21 iunie, magia serilor de vară pe malul Begăi va fi sporită cu rezonanțe rock, pop și dust-folk cu nuanțe de blues.


Unul dintre artiștii cu o ascensiune spectaculoasă în acest moment în Franța – Marvin Jouno – ajunge pentru prima dată la Timișoara. Muzica lui surprinde prin alierea unui sound englez și a versurilor în franceză. Rezultatul: un pop francez elegant care spune povești în același timp personale și universale, poetice și foarte contemporane. Seara este completată de un un duo feminin tumultuos și plin de vitalitate: Pur-Sang(ex-Sirius Plan) propune o muzică ce se trăiește în mișcare, într-un ritm care se propagă ușor în rândul publicului. În deschidere, o trupă locală recent înființată, care face parte din compilația Made in TM, Sweet Wednesay, ne va face să simțim cât de dulci pot fi serile de joi la D’arc pe mal.

La fel ca la ediția precedentă, una dintre seri este dedicată muzicii electronice. DJ din România și din Franța mixează împreună în curtea cafenelei Aethernativ, în 22 iunie. Alături de Rapala și von Bruber, DJ-ul parizian La Mverte încearcă să elibereze muzica de orice constrângere de gen, ajutat de sintetizatorul său analogic.

Timp de două seri, timișorenii au ocazia de a sărbători muzica în toate formele sale, lăsându-se învăluiți de fuziunea ritmurilor. Intrarea este liberă la toate concertele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.