Scandal într-o primărie din Timiș. Viceprimarul PSD susține că a fost bătut...

Scandal într-o primărie din Timiș. Viceprimarul PSD susține că a fost bătut de primarul liberal

0
DISTRIBUIȚI

Scandal uriaș, astăzi, în sediul Primăriei Cenei, izbucnit între viceprimarul PSD Claudiu Baia și primarul liberal Gabriel Ilaș, aflat la cel de-al treilea mandat. Viceprimarul susține că a fost agresat fizic de primar în timpul unui conflict care a avut loc chiar în biroul său.

„Totul s-a întâmplat în jurul orei 14.15, astăzi, când a venit doamna care ține locul secretarei să mă anunțe că eu am convocat o ședință de consiliu local extraordinară pentru mâine, la ora 12.00, iar domnul primar a venit astăzi, cu o dispoziție că face el ședință tot mâine, la aceeași oră. I-am spus bine, dar când m-am uitat pe convocator am observat că lipsea un punct de pe ordinea de zi, respectiv atribuirea terenurilor pentru tineri în baza Legii 15. Noi ne chinuim de un an să atribuim acele terenuri tinerilor, pentru că nu vrea primarul. I-am spus că nu poți să scoți un punct de pe ordinea de zi, pentru că eu sunt viceprimar și am tot dreptul să convoc o ședință extraordinară. Îmi conferă legea acest drept. A venit supărat la mine în birou, împreună cu doamna care ține locul secretarei, vechea secretară a ieșit la pensie, și mi-a spus că nu merg eu cu niciun convocator. Mi-a ordonat să fac altceva, eu i-am spus că refuz orice ordin verbal, ci doar scris. El a venit la mine, s-a apropiat de mine, s-a lipit de mine efectiv, a făcut un pas în spate și m-a lovit peste față cu amândouă brațele. Mi-am mușcat limba, buza mi s-a spart”, ne-a povestit Claudiu Baia.

Viceprimarul comunei Cenei ne-a spus că imediat după incident a sunat la 112, iar un echipaj de poliție din Săcălaz s-a deplasat la primărie și i-a luat o declarație.


În această seară, Claudiu Baia a venit la Spitalul Municipal Timișoara pentru a-și face o radiografie, iar cu rezultatul obținut va merge să facă o plângere împotriva primarului.

„Conflictul cu primarul durează de foarte mult timp, și la nivel de Consiliul Județean Arad este cunoscut acest lucru. Mă jignește mereu, am probe audio, mi-a spus că sunt maimuță, tâmpit, nenorocit. Mă hărțuiește sistematic. Eu voi merge la muncă în continuare, nu este cazul de spitalizare”, a explicat Claudiu Baia.

Pe de altă parte, primarul comunei Cenei, Gabriel Ilaș, susține că, astăzi, în biroul viceprimarului a avut loc doar o discuție aprinsă și neagă că l-ar fi agresat pe Claudiu Baia.

„Haideți să fim serioși, de la viceprimar mă aștept la orice. Am avut o discuție mai aprinsă și atât, pentru că i-am trasat niște sarcini de serviciu pe care nu vrea să le execute. El spune în permanență că este subordonat consiliului local, deși legea spune foarte clar: viceprimarul este subordonat primarului. Ieri a plecat la ora 15.00 de la muncă, m-am dus după el la el acasă, să vină înapoi că avem ceva treabă, programul este până la ora 16.00. Mi-a spus că nu îmi dă el mie socoteală. Astăzi a vrut să plece în altă parte și i-am spus că să îi dau în scris sarcinile. A fost o discuție mai aprinsă cu domnul viceprimar și atâta tot. O discuție verbală mai aprinsă, față în față, mai apropiați, și atât”, ne-a spus primarul de la Cenei.

Gabriel Ilaș susține că este într-un conflict permanent cu viceprimarul, dar și cu consilierii locali de la PSD. „Este un singur viceprimar la Cenei, nu-i văd rostul și la ăsta. Eu aș propune desființarea posturilor de viceprimari în localități de un anumit rang”, a conchis Gabriel Ilaș.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au confirmat că un echipaj de poliție s-a deplasat, astăzi, la Primăria Cenei, fiind întocmit un dosar penal pentru ultraj, care a fost preluat de Parchet

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.