Scandal în timpul ședinței în care au fost înlocuiți membri în consiliul...

Scandal în timpul ședinței în care au fost înlocuiți membri în consiliul de administrație al SC Horticultura UPDATE Iapă le răspunde pesediștilor: „Domnul Idolu dezinforma membrii AGA”

0
DISTRIBUIȚI

Scandal în timpul ședinței Adunării Generale a Acționarilor a SC Horticultura SA Timișoara de luni, alcătuită din membrii consiliului local al primăriei. PSD Timiș susține că, potrivit ordinii de zi, ar fi trebuit să se aprobe prelungirea mandatelor membrilor consiliului de administrație, pe o perioadă de maxim patru luni, conform legislației speciale.

Doar că în timpul ședinței și-a făcut prezența Cătălin Iapă, consilierul personal al primarului Nicolae Robu, care ar fi solicitat înlocuirea unor membri.

„Din păcate, ședința nu s-a putut desfășura într-un mod civilizat și transparent, deoarece a apărut și un intrus, respectiv consilierul primarului N. Robu, Cătălin Iapă, care a disturbat permanent și intenționat desfășurarea ședinței. Obraznicul consilier al primarului a intervenit fără nici un drept (!!!) în ședință pentru înlocuirea unor membrii în consiliul de administrație al S.C. Horticultura S.A. Timișoara. Pe un ton ridicat și obraznic a pus presiune pe membrii PNL prezenți la ședință și a solicitat înlocuirea unor membri cu persoane necunoscute, persoane pentru care nici măcar nu avea documente de recomandare sau măcar un curriculum vitae al acestora. În mod jignitor, Iapă i-a cerut chiar și directorului S.C. Horticultura S.A. Timișoara, Andrei Drăgilă, (cu ani buni de experiență pe acest post de conducere) să «tacă» (!!!) atunci când acesta a încercat să își susțină un punct de vedere. Acest intrus a pus de fapt în practică instrucțiunile ilegale ale primarului Nicolae Robu transmise prin «bilețelul roz»”, a transmis PSD Timiș, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pesediștii din județul Timiș îl numesc pe Cătălin iapă „incapabil” și susțin că a impus adoptarea în ședința AGA înlocuirea unor membri cu alții care au carnet de partid PNL.

„Primarul Nicolae Robu, prin intermediul incapabilului consilier personal Cătălin Iapă, a ales să schimbe cu argumente politice unii membri din consiliul de administrație al societății. Deși membrii actuali au condus societatea cu rezultate economice pozitive timp de 4 ani, iar raportul administratorilor pentru 2017 a fost aprobat acum aproximativ 30 de zile chiar de către consilierii locali care sunt membrii AGA, incapabilul consilier al primarului, a impus adoptarea în ședința AGA înlocuirea unor membri ca fiind eficienți, cu niște iluștrii necunoscuți dar cu carnet de partid PNL”, informează PSD Timiș.

Consilierii locali PSD s-au retras din sala în care avea loc ședința, iar PSD Timiș susține că Nicolae Robu „cu echipa” doresc să politizeze societățile coordonate de primărie.

„În acest context, consilierii locali ai PSD aflați în mod statutar la această ședință au luat decizia de a se retrage din sală, datorită caracterului lipsit de transparență decizională al acestei ședințe. Consilierii locali ai PSD nu doresc să ia parte la abuzurile Primăriei Municipiului Timișoara – condusă de primarul Nicolae Robu și politizarea excesivă a societăților coordonate de PMT pe care, „primarul împreună cu echipa”, doresc să o instaureze cu orice preț.


Din cauza acestui comportament managerial defectuos, cu politicieni fără pregătire profesională numiți în funcții de conducere, s-a ajuns la această situație critică când societăți ca și Colterm S.A. sau S.C. STPT S.A. sunt în pragul falimentului. Ca o consecință a acestei politici, populația rămâne fără apă caldă la robinet, iar transportul public este dezastruos”, se arată în comunicat.

Cătălin Iapă (dreapta) și Dan Idolu (centru). Foto: Arhivă

UPDATE Cătălin Iapă le-a răspuns pesediștilor, într-o postare pe Facebook. Consilierul personal al primarului Nicolae Robu susține că a participat la ședință în calitate de invitat și a intervenit pentru că Dan Idolu, consilier local PSD, ar fi “dezinformat” membrii Adunării Generale a Acționarilor.

„Luni au fost trei ședințe ale Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA) la trei societăți ale Consiliului Local Timișoara: SDM, Colterm și Horticultura. Am participat la ședințe în calitate de invitat, dar și în calitate de membru al Consiliului de Administrație la una dintre ele – la SDM. De când am intrat în sală domnul consilier local Idolu, de la PSD, a început să țipe, să mă întrebe ce caut în sală, să îmi spună să stau jos – nu am reacționat, gândindu-mă că poate are supărările lui. În timpul discuțiilor domnul Idolu dezinforma membrii AGA cu privire la prevederile legii și atunci am intervenit să le spun că legea nu prevede aberațiile spuse de Idolu. În acel moment a ieșit din nou cu o reacție violentă țipând să nu mai intervin, că el are dreptate, culminând cu plecarea de la ședință comentând într-una și trântind ușa. Colega dumnealui de partid, doamna Luminița Țundrea a rămas în sală la toate cele 3 ședințe. La Horticultura s-a decis de către consilierii locali să se amâne ședința cu o săptămână”, spune Cătălin Iapă.

Consilierul personal al primarului Robu consideră că cei din PSD Timișoara sunt supărați pentru că unii membri de partid ar și participat la concursuri și le-au picat. „Eu înțeleg de unde vine supărarea celor de la PSD: câțiva dintre membrii lor de partid au participat la concursuri și le-au picat, chiar dacă în comisia de concurs era doamna consilier local PSD Gabriela Popovici. Și am mai văzut că sunt foarte supărați că nu mai e Goia director la RATT, iar de când a venit noua conducere lucrurile încep să meargă spre bine, lucru care îi deranjează – sunt deranjați de orice merge bine în Timișoara. Chiar consilierul local Idolu a spus, indirect, joi în conferința de presă că va contesta schimbarea lui Goia de la RATT. Gândindu-mă la faptul că PSD consideră Guvernul Dăncilă competent, în frunte cu doamna Prim-Ministru, sau pe Goia manager competent, sau pe cei care pică examene, îmi dau seama că ei au alte înțelesuri asupra termenului de competență”, a precizat Cătălin Iapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.