Se schimbă radical vremea în vestul țării. Anunț de ultimă oră al...

Se schimbă radical vremea în vestul țării. Anunț de ultimă oră al meteorologilor UPDATE Ce avertizare a emis Administrația Națională ”Apele Române”

0
DISTRIBUIȚI

ploi

Vreme nebună, în acest sfârșit de săptămână, în vestul țării. După temperaturile de ieri, care au ajuns și la peste 32 de grade Celsius la Timișoara, în această dimineață s-au întors ploile.

De altfel, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vreme rea. Până la ora 09.30, se vor semnala, în județul Timiș, grindină de dimensiuni medii, averse care vor cumula 30 -35 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, județul Caraș-Severin se află sub cod galben de ploi, tunete și fulgere. Există șanse mari ca avertizările meteo să fie prelungite pe parcursul zilei.

La Timișoara se anunță furtuni cu fulgere care este posibil să apară pe toată durata zilei și doar spre seară cerul va deveni parțial noros.


Maxima zilei va fi de 29 de grade Celsius în capitala Banatului.

Duminică sunt anunțate din nou furtuni sporadice cu fulgere la Timișoara.

UPDATE Administrația Națională “Apele Române” a emis, în urmă cu puțin timp, o atenționare hidrologică cod galben de inundații, valabilă pentru județele Timiș și Arad, astăzi, până la ora 15.00. “Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Beba Veche, Bega – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Balint, Timiș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin inferior, județele Timiș și Arad. Fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Surgani (afluent al Timișului), Bega Veche – bazin superior și mijlociu”, informează Administrația Națională “Apele Române”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.