Şeful Poliţiei Române a demisionat. Cine îi va lua locul

Şeful Poliţiei Române a demisionat. Cine îi va lua locul

0
DISTRIBUIȚI

Cătălin Ioniţă a cerut MAI încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne. Noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră, scrie Mediafax.

„Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului afacerilor interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române.


Solicitarea a fost motivată de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră”, potrivit unui comunicat de presă MAI.

Cătălin Ioniţă a fost împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei Române pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni.

El a fost împuternicit în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Fostul premier a refuzat schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu, ca urmare a scandalului în care a fost implicat poliţistul pedofil şi înlocuirea acestuia cu Ioniţă. Mai mult, Ioniţă i-ar fi spus lui Mihai Tudose că nu şi-a dat acordul pentru numirea în funcţia de şef al Poliţiei Române. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

Noul şef al Poliţiei Române, Ioan Buda, are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, poziţie din care a coordonat inclusiv activitatea Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.