Senator de Timiș, despre moțiunea de cenzură: „Singura pârghie de a scăpa...

Senator de Timiș, despre moțiunea de cenzură: „Singura pârghie de a scăpa România de cea mai slabă guvernare de după ’89 încoace”

1
DISTRIBUIȚI

Senatorul Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, consideră că moțiunea de cenzură pentru demiterea Cabinetului Dăncilă reprezintă singura pârghie legală și corectă pentru a “scăpa România de cea mai slabă guvernare de după ’89 încoace”.

Afirmațiile au fost făcute, ieri, la Timișoara, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș, Gorghiu precizând că este foarte important semnalul dat de către partidele care se opun majorității PSD-ALDE.

“Moțiunea de cenzură a fost depusă ieri (miercuri, 20 iunie – n.r.), astăzi s-a stabilit calendarul privitor la moțiunea de cenzură, luni va fi citirea moțiunii de cenzură, miercuri, începând cu ora 14.00, va începe dezbaterea pe moțiunea de cenzură, pentru că Guvernul Dragnea-Dăncilă a ieșit din garanția normală de șase luni a unui Guvern PSD, așa cum ne-a obișnuit domnul Dragnea. Moțiunea de cenzură a opoziției depusă ieri are titlul “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională”. Este foarte important semnalul dat de către toate partidele care se opun majorității PSD-ALDE, pentru că cel puțin pentru mulți ca mine, este semnalul că opoziția este în curs de unificare și solidarizare. Pe de altă parte, cred că această majoritate, chiar dacă poate nu la această moțiune de cenzură, dar într-un termen cât se poate de scurt, se va destrăma, asta pentru că bătălia finală pe care o duc domniile lor nu va fi câștigată de către domnul Dragnea, ci va fi câștigată de către sistemul judiciar”, a afirmat Alina Gorghiu.

De asemenea, senatorul PNL a precizat că, în cazul în care moțiunea de cenzură va fi votată, garantează că viitorul prim-ministru nu va mai fi de la majoritatea PSD-ALDE.

“Moțiunea de cenzură, în opinia PNL, este singura pârghie legală, constituțională și corectă pentru a scăpa România de cea mai slabă guvernare de după ‘89 încoace.


Chiar dacă în acest moment cifrele nu arată cel mai optimist, sunt 152-155 de semnături și diferența este de 80 de voturi până la a putea spune că este un succes al moțiunii, vreau să știți un lucru: că întotdeauna la o moțiune de cenzură pentru rezultat vor conta ultimele ore de discuții și ultimele momente de dinaintea moțiunii. Așa a fost de fiecare dată când a avut succes o moțiune de cenzură, iar dinamica evenimentelor pe care le trăim este una destul de mare. După moțiune, dacă aceasta va fi votată, vă garantez un singur lucru: că viitorul prim-ministru nu va mai fi de la majoritatea PSD-ALDE. Opoziția va trebui să prezinte de data aceasta un singur candidar la postul de prim-ministru și eu cred că va avea cu siguranță maturitatea să facă acest lucru”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Fostul președinte al PNL a afirmat că moțiunea de cenzură reprezintă un document complex, “un document politic care poate sta la baza schimbării unui Guvern”, pentru că sunt abordate toate domeniile: fiscalitate, economie, justiție sau administrație.

Liberalii au depus, miercuri, moţiunea de cenzură, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, în timpul protestelor din Parlament. PNL critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.

1 COMENTARIU

  1. Tocmai cel mai slab presedinte PNL se gaseste sa dea calificative! Nu spun ca e un guvern grozav, dar nici cu guvernul Ciolos, nu mi-e rusine! a fost de departe cel mai slab! Actualul guvern macar are scuza ca este condus de fapt de Liviu Dragnea… Guvernul Ciolos oare de cine a fost dirijar din spate? De UE? De altii? Deci, Alina Gorghiu, ABTINE-TE. Acela sa arunce primul cu piatra, care este fara pacat! Programul Alinei Gorghiu, a fost unul foarte simplu si concret: DEMISIA! Asta la fiecare al doilea cuvant! Probabil ca asta e nivelul ei intelectual!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.