Și asfaltul se reciclează. Șoseaua dintre Cenei şi Cărpiniş, reabilitat cu material...

Și asfaltul se reciclează. Șoseaua dintre Cenei şi Cărpiniş, reabilitat cu material recuperat de pe același drum FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-807184871">

Drumarii timişoreni aplică în aceste zile o metodă diferită pentru reabilitarea DN 59B, între localităţile Cenei şi Cărpiniş. Astfel, vechiul asfal, îmbătrânit, este frezat de pe şosea, la ce se obţine se adaugă o serie de materiale noi, iar ce rezultă în urma procesului devine material folosit pentru reasfaltarea şoselei respective. Operaţiunea efectuată de Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara se realizează prin folosirea trusei achiziţionate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi dată în folosinţă unităţii regionale.

Sistemul de reciclare în situ reprezintă o soluție foarte bună pentru drumuri cu durata de viață expirată, care prezintă o zestre formată din straturi rutiere bituminoase, îmbătrânite. Pe scurt, reciclarea se face adăugând material pietros, liant hidraulic și emulsie bituminoasă. Reciclatorul frezează straturile îmbrăcăminții vechi, amestecă materialul frezat cu materialele introduse suplimentar, iar materialul rezultat este așternut și compactat la profil. După circa o săptămână, se așterne un covor asfaltic.

Lucrările se fac exclusiv de către DRDP Timişoara, prin Secția Producție, utilizând „trusa” de reciclare care cuprinde utilajele necesare pentru aceste operațiuni fiind achiziționată prin intermediul Companiei de Drumuri.

Pentru efectuarea lucrărilor, în zonă sunt instituite restricții, traficul fiind dirijat cu piloți de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.