„Spații deschise” românești, inclusiv cu artiști timișoreni, în expoziție la Roma

„Spații deschise” românești, inclusiv cu artiști timișoreni, în expoziție la Roma

0
DISTRIBUIȚI

În 8 iunie, ora 19.00, Accademia di Romania in Roma, cu susţinerea Institutului Cultural Român şi al Ambasadei României în Italia, va deschide cea de-a XVI-a ediţie a expoziţiei internaţionale de artă contemporană „Spazi aperti”, care reuneşte lucrări ale artiştilor bursieri de la institutele culturale şi academiile străine din Roma.

Evenimentul se va desfăşura până în 15 iunie în spaţii neconvenţionale, de la grădini la atelierele artiştilor sau de la galeriile din subsol la coridoarele monumentale pe care Accademia di Romania le deschide în mod special cu acest prilej.


Vor fi prezentate diferite proiecte artistice, între care se vor regăsi lucrări de desen, pictură, mozaic, sculptură, design, fotografie, performance, instalaţii sau video art muzică. La expoziţie vor participa cu lucrări 30 de artişti bursieri sau rezidenţi ai institutelor culturale şi ai academiilor străine din Austria, Belgia, Danemarca, Spania, Marea Britanie, Franţa, Polonia şi nu în ultimul rând, România.

Evenimentul anual „Spazi aperti” se bucură deja de o lungă tradiţie, Accademia transformându-se în fiecare an, pentru o săptămână, într-o vitrină a artei contemporane internaţionale. La această expoziţie de artă contemporană colectivă, Timişoara este reprezentată de artiştii Daniela Scurtulescu şi Sorin Scurtulescu, care au beneficiat de câte o bursă la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia şi participă la expoziţie alături de alţi opt artişti plastici din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.