Spectacol în aer liber cu lumini în ferestre, în care sunt implicați...

Spectacol în aer liber cu lumini în ferestre, în care sunt implicați și localnicii, în zona Dacia din Timișoara. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

Un spectacol în aer liber inedit va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, în zona Pieței Dacia. Este vorba de „Windows”, un spectacol de arte performative, interactiv, care va fi organizat de către Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană (ATCCE), în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara, în 22 și 23 iunie, de la ora 22.00.

„«Windows» este un spectacol de arte performative, în aer liber, intercativ, în care localnicii și vizitatorii răspund la o serie de întrebări pe diferite teme: de la problemele cu care se confruntă zilnic, până la cele existențiale. Locuitorii vor primi lumini roșii și verzi pentru a-și afișa răspunsurile în ferestrele lor, iar spectatorii pot participa din stradă, răspunzând la întrebări prin schimbarea între culori. De-a lungul serii se vor desfășura spectacole de teatru și dans, care vor avea ca temă subiectele întrebărilor alese de către cei doi artiști invitați.


Întrebările au fost identificate în urma atelierelor de lucru cu copiii și adulții din cartierul Dacia, în timpul celor două săptămâni de rezidență a artiștilor în Timișoara”, transmite ATCCE.

De asemenea, pe un ecran video amplasat în zonă, vor fi prezentate filmări din alte orașe europene, care au găzduit spectacolul „Windows” în ultimii patru ani, realizându-se astfel, legături între preocupările și creativitatea cetățenilor din Europa.
Artiștii invitați sunt coregraful Asier Zabaleta (Țara Bascilor/ Spania) și artistul vizual Michael Hanna (Irlanda de Nord/ Marea Britanie) care colaborează cu comunitățile locale pentru a genera o nouă serie de întrebări cu relevanță locală în fiecare oraș pe care îl vizitează. Ambii artiști au o experiență bogată în regiunile europene în care conflictul a divizat comunitatea și în care cultura are o contribuție semnificativă în „vindecarea” acesteia.

„«Windows» face parte din stația DARE! a programului cultural TM2021, care se concentrează asupra cartierelor și a puterii culturii de a aduce oamenii împreună, prin participarea și implicarea lor acolo unde locuiesc și muncesc, în strânsă colaborare cu artiștii profesioniști. Intervențiile artistice în spațiile publice din oraș în călătoria spre 2021 au ca scop revitalizarea orașului și crearea unui spirit incluziv care va genera apropierea oamenilor, prin cultură. Artiștii locali implicați în proiectul Windows sunt membrii companiei de dans contemporan Unfold Motion din Timișoara și ai companiei de teatru Solidart”, arată ATCCE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.