Spectacol cu ”rodionisme” și muzică de extratereștri, alături de părintele muzicii electronice...

Spectacol cu ”rodionisme” și muzică de extratereștri, alături de părintele muzicii electronice din România, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Rodion G.A., părintele muzicii electronice românești, a susținut un concert la Timișoara

Părintele muzicii electronice româneşti, Rodion G.A., a fost prezent, la sfâșitul săptămânii trecute, la deschiderea oficală a clubului Capcana (fostul Daos), melomanii având parte și de această dată de un amestec de new wave presărat cu sunete a la Kraftwerk, „nebunii“ din aria Pink Floyd sau Jean – Michel Jarre, sound-uri psihedelice îmbinate cu influențe rock, arome de kraut-rock şi space – synth, plus nelipsitele „povești“ dintre piese, narate cu mult patos de ineditul artist.

Pe tot parcursul serii, artistul a dialogat într-un mod cât se poate de prietenos cu audiența (alături de „rodionisme“, după cum le-a numit acesta), iar la un moment dat le-a prezentat fanilor câteva „trucuri“ cu ajutorul cărora a realizat piesele sale. Printre acestea se număra şi scoaterea de la sursa de curent a magnetofonului cu care se făceau înregistrările! Demonstrația a fost făcută pe viu și din „meniu“ n-au lipsit nici momentele cu bancuri. Recitalul a fost unul deosebit şi pentru că, pe lângă „performance“-ul ieșit din comun al lui Rodion Roşca și compozițiile sale cunoscute, din boxe au răsunat și câteva piese noi.

Legendarul artist român, în vârstă de 65 de ani și care este grav bolnav, are un dar aparte de a te teleporta într-o lume misterioasă. În multe momente muzica lui te lasă fără cuvinte și îți creează impresia că piesele respective au fost compuse de „extratereștri“. Și asta pentru că nu ai cum să nu te gândești la felul în care au fost receptate melodiile artistului în anii în care au fost scrise, având în vedere că și astăzi acestea sună „ciudat“ pentru urechile multora. Desigur, tocmai această ciudățenie în sensul pozitiv face ca muzica Rodion G.A. să fie apreciată în cercurile celor care „consumă“ stiluri electronice lipsite de „bumtzi – bumtzi“-ul omniprezent în zilele noastre.

După spectacol, artistul a stat la un pahar de vorbă cu fanii aflați la acest concert memorabil, astfel încât „show“-ul ineditului artist a continuat cu brio, spre bucuria puținilor spectatori prezenți.

Foto: Marcel Neag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.