IT-știi timișoreni, cei mai mulțumiți din România. Ce le aduce fericirea

IT-știi timișoreni, cei mai mulțumiți din România. Ce le aduce fericirea

0
DISTRIBUIȚI
Foto: thebubble.com

Deşi mediul de afaceri din domeniul IT timişorean s-a confruntat cu o serie de probleme şi dispute sindicale, angajaţii din sectorul tehnologiei din oraşul de pe Bega sunt cei mai mulţumiţi din ţară de pachetul salarial oferit de angajatori. Cel puţin, aceasta este concluzia lansată de o agenţie de marketing şi comunicare specializată în acest sector, prezentată în cadrul studiului de piaţă „Barometrul pieței resurselor umane IT&C – Cum reușesc companiile din industria IT&C să-și motiveze angajații?”

Conform acestuia, peste o sută de mii de persoane lucrează în prezent în acest sector, avantajele fiscale și costurile relativ reduse cu forța de muncă generând o creştere de 75% a numărului de angajaţi în doar şase ani.


Cu toate acestea, industria IT&C se confruntă cu mari provocări de disponibilitate şi retenţie a forţei de muncă.

Conform studiului, Timişoara este doar al patrulea angajator din România ca şi număr de salariați în acest sector, fiind depăşită de Bucureşti, lider incontestabil, Cluj şi Iaşi.

Cu toate acestea, orașul nostru se bucură de o poziţie de top cand vine vorba de gradul de mulţumire al acestora cu privire la pachetul salarial. Conform rezultatelor studiului, angajații din Timișoara sunt cei mai mulțumiți de nivelul salarial pe care îl obțin în cadrul companiilor actuale. 50% dintre IT-iştii timişoreni sunt mulțumiți de nivelul salarial şi înca 12% sunt mulțumiți de actualul salariu, dar consideră că ar putea câștiga mai mult în alte companii.

Deși există și alți factori de natură să influențeze retenția angajaților în companii, factorul financiar rămâne o variabilă decisivă. 88,1% dintre angajați ar fi determinați să-și schimbe locul de muncă dacă veniturile lunare ar fi mai mari decât cele actuale. Beneficiile salariale nu sunt însă singurele care influențează satisfacția IT-iştilor. Atmosfera de la locul de muncă este, conform rezultatelor, un factor foarte apreciat de angajați ca şi oportunităţile de avansare în carieră, atractivitatea proiectelor în care sunt implicaţi sau relația cu managerul direct. Locuri mai puţin importante, dar nu de neglijat, ocupă cultura organizaţională a companiei, beneficiile financiare extra-salariale, programle de training, flexibilitatea programului sau numărul de zile de concediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.