Sute de copii abuzați în Timiș pe parcursul unui an. Ce se...

Sute de copii abuzați în Timiș pe parcursul unui an. Ce se întâmplă de Ziua împotriva Violenţei asupra Copilului

0
DISTRIBUIȚI

Violenţa asupra copiilor, manifestată sub diferite forme, de la pedepse corporale, neglijenţă şi indiferenţă, până la agresiuni sexuale, limbaj agresiv sau respingere, atât în familie cât şi în comunitate, a devenit un fenomen frecvent şi acut în societatea românească, iar consecinţele pe termen lung asupra sănătăţii şi dezvoltării minorilor sunt aproape incalculabile.

Începând cu ziua de 5 iunie, decretată drept Ziua împotriva Violenţei asupra Copilului în România, mai multe instituţii implicate în protecţia copilului (DGASPC Timiş, inspectoratul de poliţie şi şcolar, municipalitatea, clubul sportiv municipal şi filiala timişoreană a organizaţiei „Salvaţi Copiii”, vor demara campania „Nu închide ochii!”, principalul scop al acesteia fiind acela de a preveni şi stopa abuzul sexual şi violenţa asupra copiilor.


Aceasta va începe la ora 11.00, în zona străzii pietonale Mărăşeşti, unde organizatorii vor informa cetăţenii despre consecinţele abuzurilor asupra copiilor şi vor face cunoscute mijloacele pe care aceştia le au la îndemână pentru a sesiza autorităţile. Totodată vor fi purtate discuţii şi cu copiii, pentru a-i învăţa ce trebuie să facă în diferite situaţii critice, astfel încât să nu devină victime ale unor abuzuri.

Pentru sesizarea tuturor situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil este pusă în pericol, DGASPC Timiş a înfiinţat serviciul specializat „Telefonul copilului”. Numărul de telefon 0256-983 poate fi apelat în orice moment, fie de un adult, fie de un copil, pentru a sesiza o situaţie de copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

În cursul anului trecut, la serviciul prevenţie şi intervenţie în urgenţă din cadrul DGASPC Timiş au fost înregistrate 819 cazuri de abuz asupra copiilor, dintre care 21 au fost cazuri de abuz sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.