Sute de mașini abandonate în cartierele din Timișoara, unele sunt adevărate focare...

Sute de mașini abandonate în cartierele din Timișoara, unele sunt adevărate focare de infecție. Cum puteți face sesizări

0
DISTRIBUIȚI

masina abandonata

Câteva sute de locuri de parcare din toate zonele Timișoarei nu pot fi folosite pentru că pe ele zac mașini abandonate, unele de ani întregi. Poliția Locală Timișoara avertizează că o parte dintre aceste autovehicule se transformă în adevărate focare de infecție. Însă, reprezentanții instituției subliniază că aceste rable nu pot fi ridicate imediat de pe străzi, ci ar putea dura chiar și câteva luni. Și asta pentru că trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă pot sau nu să fie ridicate de autorități de pe domeniul public.

„De la începutul acestui an, au fost înregistrate în baza de date a Poliției Locale un număr de 551 de autovehicule abandonate, fiind parcurși pașii prevăzuți de Legea 421/2002 privind identificarea și somarea proprietarilor să-și ia de pe domeniul public autovehiculele care se transformă de la zi la zi în focare de infecție, ori de declarare a abandonului în cazul în care proprietarii nu se conformează.


Astfel, un număr de 284 de autovehicule au fost ridicate de proprietari din locurile în care se aflau care urmare a somațiilor aplicate de polițiștii locali, iar 136 dintre acestea nu se încadrează în această categorie, având taxele plătite la zi sau nefiind în același loc de un an de zile. Alte 33 de autovehicule au fost ridicate cu sprijinul lucrătorilor de la Societatea Drumuri Municipale SA și transportate la depozitul din Calea Șagului, rămânând în lucru un număr de 98 de autovehicule. De asemenea, s-au întocmit un un număr de 86 de dispoziții de declararare a abandonului, respectiv de trecere în proprietatea Primăriei Timișoara”, informează Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției le reamintesc timișorenilor că pot sesiza mașini abandonate prin intermediul aplicației de pe site-ul www.polcomtim.ro/autoab2018, dedicată acestei categorii, unde pot verifica dacă un autovehicul anume a fost deja sesizat de o altă persoană. Astfel, în aplicație pot vedea dacă este în lucru și în ce stadiu, dar și ce s-a constatat în urma verificărilor efectuate deja în cazul celor sesizate anterior. În aplicație pot fi căutate atât după numărul de înmatriculare, locație (stradă) sau marca autovehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.