Taximetriștii din Timișoara solicită mai multe stații în oraș. Ce spun despre...

Taximetriștii din Timișoara solicită mai multe stații în oraș. Ce spun despre șoferii de la Uber

0
DISTRIBUIȚI

Taximetriștii din Timișoara sunt foc și pară pe reprezentanții primăriei după ce, în urmă cu doi ani, au solicitat înființarea de noi stații în oraș, dar nu au primit un răspuns nici până în zi de astăzi.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Timișoara Taxi, formată după scandalul cu șoferii de la Uber, a trimis o adresă primarului Nicolae Robu, nemulțumiți fiind de prevederile unui proiect de hotărâre privind modificarea și completarea „Hotărârii Consiliului Local nr. 83/25.02.2014 privind efectuarea transportului de persoane în curse regulate în trafic județean”. De altfel, proiectul a fost adoptat în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara.

Reprezentanții Asociației Timișoara Taxi i-au bătut obrazul primarului Robu pe motiv că nu a fost organizată o dezbatere publică, dar și că nu este respectat principiul reprezentantivității. Concret, taximetriștii sunt nemulțumiți că a fost introdusă o nouă prevedere care se referă la faptul că „pentru transportul de persoane prin curse regulate speciale şi în cont propriu, Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, cu avizul Comisiei de Circulaţie, poate aproba staţii de urcare/coborâre călători în funcţie de solicitările operatorilor de transport şi de disponibilităţile municipiului Timişoara.


Pentru cursele realizate în afara orelor considerate “de vârf” se pot acorda mai multe stații de urcare / coborâre”.

Pe de altă parte, taximetriștii din Timișoara consideră că nu este corect să se înființeze stații suplimentare pentru un astfel de transport, în condițiile în care stațiile de taxi ar fi insuficiente.

„Vă aducem la cunoștință că Serviciul Public în Regim de Taxi reprezintă peste 70% din serviciul public de persoane, iar stațiile de taxi sunt insuficiente, înghesuite și în locuri foarte puțin vizibile. Doar 10% din parc se poate refugia în stații, restul fiine nevoiți să se refugieze în spațiul public, adesea fiind hărțuiți de către Poliția Locală și Poliția Rutieră. Așadar, solicităm Consiliului Local Timișoara, precum și autorităților competente, să considere o urgență înființarea de stații taxi, cerere depusă de mai bine de doi ani la care nu există până acum niciun fel de răspuns și soluție, chiar dacă pentru acestea au fost depuse nenumărate studii. În condițiile în care orașul este supraaglomerat, iar locurile de parcare sunt insuficiente, stațiile de taxi de închid sau sunt mutate în locuri mai puțin vizibile de către cetățeni, considerăm inoportună hotărârea dumneavoastră de a considera o maximă urgență acest act normativ făcut fără o dezbatere publică și cu încălcarea legii, precum și crearea de stații suplimentare pentru o minoritate în detrimentul majorității”, scrie în adresa trimisă primarului Nicolae Robu.

De asemenea, taximetriștii din Timișoara se tem că în Hotărârea de Consiliu Local ar putea fi introdusă și sintagma „transport cu autoturisme în regim de închiriere”, precum și posibilitatea de aprobare a înființării de stații urcare/coborâre pentru aceștia, având informații că mai mulți șoferi care doresc să facă „taximetrie ilegală”, cu referire la Uber, ar fi depus cereri de autorizare.

„Așadar, având informații că la nivel local, în ultima lună și-au depus cereri spre înființare și autorizare mai multe entități de transport care sub acest model doresc să facă de fapt taximetrie ilegală, folosind platforma informatică Uber, considerăm că este un pericol real pentru taximetria legală și nu putem fi de acord cu aceasta”, mai scrie în adresă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.