Teo Milea: „Punctul forte al Timișoarei este publicul, care rămâne după concert...

Teo Milea: „Punctul forte al Timișoarei este publicul, care rămâne după concert la povești. Nu e ca publicul din Toronto, care după finalul concertului rupe ușa“

0
DISTRIBUIȚI

Teo Milea, artistul timișorean care a lansat albumele „On White…and Black Keys” (2012) și „Open Minds” (2015) şi a plecat în toamna anului 2015 în Canada, revine în fața publicului din orașul nostru cu un recital care va avea loc vineri, 8 iunie, de la ora 21.30, în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Artelor Timişorene, manifestare organizată de Primăria Municipiului Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului,care se desfășoară în perioada 4 – 10 iunie 2018.

„Prima parte a lui 2018 am dedicat-o compoziției și studiului împreună cu elevii mei, alături de care am câștigat în luna aprilie 12 premii, la cea mai importantă competiție de pian din Toronto. Nu aș spune că e diferență foarte mare între scena din Toronto și cea din Timișoara. Toronto este un oraș imens în comparație cu Timișoara, de unde și numărul concertelor mai mare. Pot spune, după aproape trei ani, că e mai ușor să strângi lume într-un oraș mai mic decât într-un oraș mai mare. Ai posibilitatea în Toronto să vezi nume mari aproape săptămânal, ceea ce în Timișoara se întâmplă o dată sau de două ori pe an. Unul din punctele forte de aici este organizarea, și aici mă refer că totul este pus la punct cu minim 6 luni înainte. Fiecare departament își are grijă de felia lui și nu se încurcă hârtiile prin diferite birouri. Punctul forte al Timșoarei, după părerea mea, este publicul. E publicul acela prieten, care rămâne după concert la povești, nu e ca publicul din Toronto, care după finalul concertului rupe usa către casă“, ne-a declarat Teo Milea.

Festivalul Artelor din Timișoara îşi propune, pe de-o parte, promovarea artiştilor locali, iar pe de altă parte facilitarea accesului publicului larg la diversitatea manifestărilor culturale ale oraşului.

Pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei: muzicieni de toate genurile, dansatori, actori, pictori, sculptori şi designeri vor veni în faţa timişorenilor şi a vizitatorilor pentru a-i încânta cu talentul lor.


Manifestări ale frumosului vor avea loc atât în aer liber, în tot centrul istoric, cât şi în alte spaţii neconvenţionale. Muzică, dans, film, sculptură, pictură, moda, teatru, design, literatură, fotografie, ateliere de creaţie etc., le puteţi întâlni timp de o săptamână la Timişoara. Artişti de toate genurile, interpreţi, elevi, studenţi vă invită să descoperiţi fascinanta lume a artelor.

„Am răspuns cu mare bucurie invitației de a fi din nou pe scenă la Timișoara. Revin cu drag acasă ori de câte ori sunt invitat. Voi aduce cu mine două piese de pe viitorul material. Pentru a asculta materialul în întregime mai trebuie așteptat până în toamna lui 2019, când voi porni într-un tur de promovare, după care mă voi opri în studioul de înregistrări pentru a-l pune pe suport audio”, a spus artistul.

Acesta a vorbit și despre titlul de Capitală Culturală Europeană obținut de Timișoara pentru anul 2021. „Cred că lucrurile decurg în sensul normal. Citesc și văd că sunt păreri pro și contra, dar trebuie să ne uităm la 2018, 2019, 2020 ca ani pregătitori, iar 2021 trebuiesă fie anul în care tot ce înseamnă cultură în Timișoara să fie la apogeu. Cu siguranță suntem pe drumul cel bun și am încredere că echipa care a elaborat dosarul, ulterior câștigător, își face treaba și cu cât ne vomapropia mai mult de anul 2021, evenimentele se vor înteți. La capitolul lipsuri, cred că trebuie să menționez unitatea și comunicarea. Titlul de Capitală Culturală Europeană nu este al unui individ sau al unei asociații, este al orașului Timișoara, iar pentru asta m-aș bucura să văd că toți timișorenii conlucrează la un proiect comun. Chiar dacă există disensiuni, și aceste disensiuni există în toate locurile, îi invit pe cei pro și contra să se așeze la o masă rotundă și să găseasca soluțiile cele mai bune pentru ca Timișoara să își ducă la îndeplinire cu brio acest proiect și să ne putem bucura îimpreună de anul 2021. Și mai mult, de ceea ce va rămâne după“, ne-a declarat Teo Milea.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.