Timişoara cade pe doi în topul Forbes Best Cities. Robu insistă că...

Timişoara cade pe doi în topul Forbes Best Cities. Robu insistă că suntem numărul unu. Ce spune despre cei care fac ”campanii patologice” la adresa lui

0
DISTRIBUIȚI

După ce a deţinut ani de zile prima poziţie în topul Forbes Best Cities, Timişoara a coborât de la ediţia precedentă pe locul doi, după Bucureşti. Prestigioasa revistă de afaceri a făcut public topul pe ultimul an, iar oraşul de pe Bega păstrează poziţia a doua, în urma Bucureştiului, dar (încă) în faţa Clujului. Primarul Timișoarei Nicolae Robu a găsit însă modalitatea de a plasa Timişoara pe primul loc, „e vorba de clasamentul Provinciei, accentuez, capitala fiind… capitală!-:”

Desigur, titlul este un nou motiv de mândrie pentru edilul-șef, care anunţă ştirea, astăzi, cum altfel, decât printr-o postare pe internet, pe reţeaua Facebook, în stilul caracteristic. „Evaluarea orașelor s-a făcut NU PE BAZĂ DE CÂRCOTELI și nici pe laude de sine sau imagine plătită, ci pe date provenite de la Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și listafirme.ro”, anunţă Robu.

În prezentarea făcută mediului de business local din Timişoara, cei de la Forbes vorbesc despre proiectul de Smart City, despre internetul gratuit din unele tramvaie şi din centrul istoric, dar şi despre parcarea de la Modex, unde locurile de parcare ar fi anunţate printr-o aplicaţie pentru şoferi.


Cei de la Forbes anunţă că la acest capitol nu excelează deloc, iar atu-ul principal este legat de situarea geografică excelentă, dar şi despre legăturile rutiere (autostrada, mai ales) şi feroviare ale oraşului spre vestul Europei. De asemenea, Timişoara beneficiază de un important aeroport, care oferă legături către marile oraşe europene sau Bucureşti. Forbes mai prezintă printre atu-uri şi terenurile industriale abandonate, dar disponibile pentru noi investiții, şi zona metropolitană care beneficiază de o infrastructură feroviară densă şi dezvoltată, dar insuficient exploatată.

Firmele locale sunt prezente în topurile naţionale ale societăţilor având capital social românesc, în timp ce investiţiile străine au plasat societăţile ridicate în topurile angajatorilor şi exportatorilor. De succes se bucură şi proiectele imobiliare, clădirile de birouri au grad de neocupare de 3%.

Duşmani peste tot

Preventiv, Nicolae Robu, în postarea Facebook ataşată anunţării succesului la Forbes, vorbeşte despre campanii deşănţate, „patologice de-a dreptul” împotriva sa. Toţi cei care nu sunt de acord cu opiniile sale sunt indivizi la care se poate vedea cât de mare le e prostia: „Mă întreb, cum or fi dormind după aflarea veștii acei indivizi care, aproape zi de zi, în campania lor deșănțată, patologică de-a dreptul, împotriva mea, prezintă Timișoara devansată ba de x, ba de y -așa…, un fel de outsider și ea, pe-acolo-! Indivizi asupra cărora te și întrebi, văzând cât de mare le este prostia, dacă există în realitate, tot așa cum se întreba ardeleanul privind la girafă, dacă există ea în realitate, dat fiind cât de lung îi este gâtul!” După care urmează un smiley face.

Foto: Facebook/Nicolae Robu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.