Timișoara riscă să se facă de rușine. Sute de elevi și profesori...

Timișoara riscă să se facă de rușine. Sute de elevi și profesori din mai multe țări participă la un concurs important, dar nu sunt bani suficienți de cazare și masă

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara riscă să se facă de rușine în Europa. În perioada 7 – 13 iulie, în capitala Banatului are loc Balcaniada de Infomatică, fiind așteptați să sosească aproape 300 de elevi și profesori. Din păcate, Ministerul Educației a alocat o sumă prea mică pentru organizarea competiției, astfel că banii sunt insuficienți pentru ca Inspectoratul Școlar Timiș să poată asigura cazarea și masa tuturor invitaților.

„Balcaniada de Informatică este cel mai important concurs de acest gen din Europa de Est, fiind organizat la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara în acest an.


Suma alocată de la minister este prea mică, nu acoperă toate costurile cu cazarea la un hotel decent a invitaților și asigurarea a trei mese pe zi. Vor participa 180 de elevi din România, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Turcia”, a afirmat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Pe lângă cei 180 de elevi, la Timișoara vor veni și peste 100 de cadre didactice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, Ministerul Educației a alocat 66.200 de lei pentru organizarea Balcaniadei la Informatică pentru juniori și tot 66.200 de lei pentru Balcaniada adresată elevilor de liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.