Timișoara Saracens, învinsă la baraj, va juca până la urmă în Challenge...

Timișoara Saracens, învinsă la baraj, va juca până la urmă în Challenge Cup. Când își află campioana României adversarii din Europa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Învinsă pe teren în barajul pentru accederea în grupele Challenge Cup, Timișoara Saracens va participa totuși în noua ediție a competiției continentale. Gruparea germană Heidelberg, câștigătoarea acelui duel, a fost exclusă de forul european deoarece a încălcat o importantă prevedere regulamentară.

Sezon perfect până la urmă pentru trupa de pe Bega. După ce a câștigat un nou titlu intern, Timișoara Saracens a fost inclusă în tragerea la sorți de miercuri, ora 16.00, pentru stabilirea componenței grupelor EPCR Challenge Cup, ediția 2018-19.

Nemții de la Heidelberg, deși au câștigat disputa cu Timișoara Saracens în dublă manșă, scor 20-26, respectiv 27-15, în returul din Germania, nu pot participa la această ediție. Motivul e reprezentat de faptul că președintele Stade Francais Paris este și finanțatorul principal al Heidelberger RK.


Prin urmare EPCR a lansat invitația de participare echipei cu care germanii au concurat în play-off-ul pentru calificare.

”Deși ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din playoff ei sunt echipa câștigătoare, ne onorează invitația EPCR, pe care, după îndelungi discuții cu managementul clubului am decis să o acceptam. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ținând seama și de situația în care se află în această perioadă rugby-ul românesc și considerăm că invitația EPCR și participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce privește valoarea Timișoarei Saracens și implicit a jucătorilor noștri. Cred în continuare în funcționarea cu succes al parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât și din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiții decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, a declarat Radu Țoancă, directorul SCM Timișoara.

Celelalte 19 echipe confirmate de către EPCR ca fiind participante în sezonul următor al Challenge Cup sunt: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears, Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons, La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble și Enisei-STM. Ultima e câștigătoarea Continental Shield.

Timișoara Saracens a rămas la finele lunii mai fără primii doi oameni din conducere. Dan Dinu, finanțatorul grupării în ultimii opt ani, și vicepreședintele Dușan Filipaș, și-au făcut ieșirea din scenă. Bugetul clubului ar putea avea de suferit, dar EPCR nu cere garanții financiare pentru participarea în competiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.