Timișoara Saracens nu va beneficia doar de proprii jucători în Challenge Cup....

Timișoara Saracens nu va beneficia doar de proprii jucători în Challenge Cup. FR Rugby le-a acceptat bănățenilor doleanța în condiții de criză

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens se va transforma într-o selecționată a SuperLigii pentru următoarea ediție, 2018-19 a Challenge Cup, competiția continentală în care a fost primită în locul nemților de la Heidelberg. Conducerea SCM-ului a solicitat federalilor să poată efectua legitimări duble doar pentru eurocupe în condițiile în care echipa bănățeană se confruntă cu probleme financiare. ”Doleanța” a fost acceptată.

Astfel, campioana României nu va avea în lot doar jucători proprii pentru Challenge Cup, Sosene Anesi poate primi sub comandă și rugbiști de la Baia Mare, Steaua sau CSM București.


Înainte de performanțele timișorenilor în campionat, România a mai fost reprezentată într-o manieră asemnănătoare, dar nu de un club participant în competiția internă, ci prin selecționata Bucharest Wolves, care reunea cei mai buni rugbiști ai primului eșalon.

Echipa noastră, ca de altfel și alte echipe din Superligă sau din Divizia Națională, se confruntă cu numeroase probleme, atât financiare cât și sportive, în special din perspectiva asigurării unui lot cât mai numeros

În acest context este esențial sprijinul d-voastră pentru a face posibilă prezența SCM UVT Timișoara Saracens în Challenge Cup prin luarea în considerare a dublei legitimări, exclusiv pentru competițiile europene”, se arată în adresa semnată de Radu Țoancă, directorul SCM Timișoara. Solicitarea clubului de pe Bega a fost acceptată de către membrii Biroului federal în ședința de luni.

Timișoara Saracens le-a luat locul nemților de la Heidelberger RK în EPCR Challenge Cup, după ce aceștia au încălcat o prevedere regulamentară.

Campioana României își va afla adversarii din grupele competiției continentale în urma tragerii la sorți de miercuri, 20 iunie, de la ora 16.00 (ora României).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.