Timișoara va avea spital regional. Anunț de ultimă oră al premierului Dăncilă

Timișoara va avea spital regional. Anunț de ultimă oră al premierului Dăncilă

1
DISTRIBUIȚI

Premierul României a făcut un anunț important pentru regiunea vest, astăzi, în debutul ședinței de Guvern. Potrivit Vioricăi Dăncilă, în capitala Banatului se va construi, totuși, un spital regional. Astfel, astăzi, Guvernul a adoptat opt proiecte strategice de investiții, care vor fi realizate în parteneriat public-privat, printre care și construirea unei unități medicale regionale în orașul de pe Bega.

Primul dintre proiecte este construirea unei bănci naționale de sânge, plasmă umană și celule stem.


„Al doilea proiect, Spitalul Regional Timişoara. Acest spital va deservi partea de vest a ţării noastre. Al treilea proiect în domeniul sănătăţii se referă la spitalul regional Brăila-Galaţi, un spital regional cu o capacitate de aproximativ 800 – 1.000 de paturi. Celelalte cinci proiecte vizează amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, construirea Aeroportului Bucureşti Sud, canalul Siret-Bărăgan, construcţia în parteneriat public privat a unei fabrici de mijloace de transport electrice şi un nou complex turistic de schi în masivul Făgăraş”, a declarat premierul României, la începutul ședinței, potrivit Agerpres.

În luna mai a anului trecut, Ministerul Sănătății anunța că primele trei spitale regionale din țară, realizate cu fonduri europene, ar urma să fie construite la Cluj, Iași și Craiova, Timișoara nefiind pe listă.

Totuși, în noiembrie 2017, Guvernul a aprobat un Memorandum pentru demararea procedurilor necesare în vederea construirii a încă cinci spitale regionale în Timișoara, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila-Galați și Brașov.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.