Timișoreanul Sași Vușcan a câștigat premiul industriei muzicale canadiene pentru coloana sonoră...

Timișoreanul Sași Vușcan a câștigat premiul industriei muzicale canadiene pentru coloana sonoră a unui film documentar

0
DISTRIBUIȚI

Artistul timișorean Sași Vușcan a fost recompensat cu un prestigios premiu al industriei muzicale canadiene pentru documentarul „The truth is in the stars“, la decernarea premiilor SOCAN (Societatea Compozitorilor, Autorilor și Producătorilor muzicali din Canada), eveniment ce a avut loc în noaptea trecută la Toronto.

„Ieri am fost onorat cu premiul SOCAN 2018: The Achievement In Made-for-TV Movie Music Award, o uriașă realizare personală, cu deschidere internațională. SOCAN este unul dintre cele mai prestigioase premii oferite pe criterii profesionale și marketing în industria muzicală nord-americană. Totul a început în urmă cu doi ani, când am fost invitat să lucrez la un documentar pentru HBO/Netflix, produs de Balinran Production în colaborare cu White Pines, producție comisionată de gigantul nord-american Bell Media, și regizat de Craig Thompson”, a spus Vișcan.

În filmul documentar, William Shatner, căpitanul Kirk din seria originală Star Trek, pleacă într-o călatorie pentru a întâlni cele mai luminate minți ale momentului și a afla în ce fel a influențat seria Star Trek dezvoltarea umanității și a tehnologiei în zilele noastre.

„Bineînțeles a fost o mare onoare, din distribuție făcând parte fiind nume cu rezonanță mondială, artiști cum ar fi Ben Stiller, Whoopi Goldberg, Jason Alexander, Seth McFarlane, oameni de știință cum ar fi Dr. Stephen Hawking, Michio Kaku, David Suzuki și renumite personalități din avangarda cercetării, cum sint Mike Lazaridis, Neil Turok, Neil deGrasse Tyson, astronautul Chris Hadfield. Acest documentar a avut un record de vizualizări, și a fost un total success. Eu am fost implicat pe partea de soundtrack (muzica de film) și sound design + supervising production în faza finală. În ultimii ani am avut șansa să lucrez în cele mai prestigioase studiouri de post production din Toronto și cu ingineri de sunet de mare calibru“, ne-a declarat Sași Vușcan.

Acum doi ani, artiştii timişoreni Saşi Vuşcan şi Decebal Daşcău (ambii stabiliţi de mulţi ani pe continentul nord-american), au colaborat la realizarea peliculei cinematografice „Mostly Sunny”, realizată de regizorul Dilip Mehta, un documentar fascinant despre vedeta de filme pentru aduţi Sunny Leone devenita Bolywood Star in India, care a fost prezentat la Toronto International Film Festival.

„Premiul SOCAN primit ieri este o recunoaștere ce mă onorează pentru compoziție în acest documentar.


Anual sunt foarte multe producții, și a fi selectat în prestigiosul grup al câștigătorilor SOCAN este o uriașă realizare. Vreau să menționez și să insist cât de mult contează talentul echipei cu care muncești zilnic. Decebal Dașcău (Executive Director, Director of Photography, Editor) e un foarte apropiat prieten și inima acestui proiect; atunci când lucrezi cu cineva al cărui talent mișcă și inspiră întreaga echipă lucrurile devin destul de simple. Eu și Decebal ne înțelegem și ne intuim foarte bine, în câteva cuvinte, este o colaborare fabuloasă. Întotdeauna am apreciat candoarea și modestia lui Decebal, un mare timișorean ce zboară de obicei sub radar, însă a cărui valoare eu personal o recunosc și o apreciez”, a mai spus artistul bănățean.

Acesta va lucra și în viitorul apropiat la proiecte de amploare asemănătoare. „În perioada următoare am pe rol câteva proiecte de amploare, o serie cu Discovery Channel și câteva nume pe care nu le pot pomeni în acest moment, însă sunt de prima linie, un documentar în Brazilia, și unul în China. Nu pot să termin decât cu mulțumiri tuturor celor cu care am colaborat de-a lungul timpului, dar în special echipei Ballinran. Chimia este un lucru rar, și când există, se întâmplă lucruri minunate. Mulțumesc SOCAN pentru onoare, și le mulțumesc celor de acasă care mă încurajează constant. Celor care vor să facă ceva în acest domeniu le recomand să muncească mult și să meargă înainte, indiferent de condiții, să nu se raporteze la proximitate, și să încerce constant să progreseze. Cei ce doresc sa vizioneze acest film documentar îl pot găsi pe Netflix, sub numele de The Truth is in the Stars”, ne-a declarat Sași Vușcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.