Timișorenii abonați la Colterm, fără apă caldă pe o perioadă nedeterminată, începând...

Timișorenii abonați la Colterm, fără apă caldă pe o perioadă nedeterminată, începând de astăzi UPDATE Reacția furnizorului de gaz

0
DISTRIBUIȚI

Situație scandaloasă la Timișoara. Toți locuitorii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului au rămas fără apă caldă, începând de astăzi, de la ora 17.00, după ce E.On Energie România a oprit alimentarea cu gaz către Colterm, din cauza datoriilor prea mari pe care compania le are.

„A fost întreruptă furnizarea gazului și în consecință nu va mai fi nici apă caldă, din cauza unor facturi mai vechi neachitate, valoarea lor este de aproximativ 7,5 milioane de lei. Se fac toate diligențele pentru a se reveni la situația normală cât mai repede cu putință, acesta este principalul interes al nostru și al primăriei. S-a făcut o solicitare de reeșalonare a datoriilor și se așteaptă aprobarea E.On-ului pentru a putea intra în normal”, ne-a declarat Ofelia Herghelegiu, purtătorul de cuvânt al Colterm.

Reprezentanții Primăriei Timișoara nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la momentul în care situația va fi rezolvată și locuitorii vor avea din nou apă caldă la robinete.

În acest moment, Colterm are peste 60.000 de abonați.

UPDATE Reprezentanții E.ON Energie România au transmis, pentru Pressalert.ro, că a fost sistată furnizarea de gaze naturale către Colterm începând cu ora 14.00, pentru că nu a fost respectată „convenția de plată” de către companie și Primăria Timișoara.

„E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze luni, 25 iunie a.c., începând cu orele 14.00, volumele de gaze naturale livrate către Colterm, din cauza nerespectării convenţiei de plată de către Colterm şi Municipiul Timişoara.


E.ON Energie România şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale asumate faţă de Colterm S.A. şi, în calitate de furnizor de gaze naturale, compania noastră a transmis numeroase notificări prin care a solicitat plata datoriilor. Compania îşi exprimă încrederea că societatea Colterm şi Municipiul Timişoara vor identifica o soluţie viabilă de plată a datoriilor, în conformitate cu obligaţiile asumate, astfel încât să putem relua în cel mai scurt timp furnizarea gazelor naturale către societatea de termoficare”, a arătat E.ON Energie România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.