Timișorenii de la DordeDuh vor susține un concert în cadrul Flex Fest....

Timișorenii de la DordeDuh vor susține un concert în cadrul Flex Fest. Vezi ce alte formații cântă la acest eveniment VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii de la DorDeDuh vor susține un concert de neratat în cadrul evenimentului Flex Fest, care va avea loc în perioada 29 – 30 iunie la Ștrandul Neptun din Arad.

Anul trecut, DordeDuh, împreună cu timișorenii de la Transceatla, au pornit într-un turneu european care a debutat în oraşul olandez Haga, printre alte opriri numărându-se cele din Paris, Gent (Belgia), Tilburg (Olanda), Berlin (Germania), Poznan (Polonia) şi Tallin (Estonia). Membrii trupei timişorene Dordeduh au mai fost prezenţi în diverse turnee europene evoluând printre altele şi în cadrul festivalurilor Wacken şi Hellfest.

După 15 ani de dedicare şi inovaţie muzicală în Negură Bunget, membrii fondatori şi compozitorii principali Hupogrammos şi Sol Faur au fondat Dordeduh în anul 2009. Continuând calea pornită cu Negură Bunget, trupa Dordeduh duce experienţa muzicală mai departe, dând naştere unei fuziuni dintre o abordare vizionară a black metal-ului, sonorităţi tradiţionale şi muzică progresivă experimentală. Viziunea muzicală este completată de un background conceptual puternic ce se poate regăsi şi în numele formaţiei, ce combină termenul “dor” – una dintre cele mai adânci emoții omeneşti ce relevă sentimentul lipsei unei conexiuni sufleteşti, împreună cu cuvântul “duh”, ce oferă conexiune omului cu transcendenţa, cu universul.


Primul album al formaţiei, Dar de duh, a fost lansat la sfârşitul anului 2012 şi a fost promovat printr-o serie de concerte susţinute atât în ţară, cât şi peste hotare. De altfel, formaţia DorDeDuh a susținut anul trecut un recital şi în cadrul celebrului festival Exit de la Novi Sad, iar anul acesta trupa a cântat în cadrul Revolution Festival.

Intrarea la Flex Fest este liberă, iar la fața locului va exista o zonă de campare cu dușuri, toatele și piscine.

Vineri, 29 iunie, de la ora 19.00, festivalul începe cu recitalul Unity of Opposites, un grup din Arad din progressive metal, urmând ca de la ora 20.00 la fața locului să se desfășoare concertul celor de la Things To Come. De la ora 21.00, la Flex Fest va cânta Sur Austru, un proiect nou al lui Tubi (Tibor Kati) consacrat cu Grimegod, proiect ce se doreşte a fi o perpetuare a conceptului Negură Bunget, din perioada ultimilor cinci ani, când Tubi și Ovidiu au fost membri de sine stătători ai regretatului grup. Seara se va încheia cu trupa bucureșteană Domination, organizată ca Tribute Pantera.

Sâmbătă, pe scena festivalului vor urca de la ora 19.00 și 20.00 două formații din Arad, Groovernatores și Katara, urmând ca DorDeDuh să urce pe scenă de la ora 21.00. Festivalul va fi încheiat cu recitalul trupei Bring Floyd, un tribut – grup Pink Floyd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.