Timișorenii de la The Skywalkers pregătesc albumul de debut: „Generațiile tinere de...

Timișorenii de la The Skywalkers pregătesc albumul de debut: „Generațiile tinere de artiști ar trebui să beneficieze de mai multă susținere și expunere“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

The Skywalkers, una din cele mai promiţătoare trupe de pop – rock din oraş, se pregătește pentru lansarea albumului de debut. Recent, tinerii artiști au lansat un single care poartă numele de „Back in time“.

„Trupa noastră s-a format în vara anului 2015, cu puțin timp înainte de primul nostru concert în cadrul Festivalului de Folk de la Gărâna. Am cântat o vreme în formula de trei: eu la chitară acustică și voce, Raul Iuga la chitară electrică și Matei Marconi, fratele meu, la tobe. În formula actuală cântăm din 2016 când ni s-a alăturat, la chitară bas, Raluca Mandae. Sperăm să continuăm așa, deoarece am realizat multe lucruri frumoase împreună. Numele „The Skywalkers” este legat mai ales de visul nostru: acela de a face muzică bună, cu mesaj și cu o energie aparte. Avem motive să visăm frumos și să mergem mai departe pe acest drum. Pentru noi the sky is not the limit. It’s just the beginning“, spune Thea Marconi, solista formației.

Recent, formația The Skywalkers a colaborat la o piesă alături de Amalia Gaiță, melodia „«Land for mind to play» având parte de un ecou cât se poate de pozitiv în rândul melomanilor.

„Amalia este o artistă specială, pe care o apreciez foarte mult. De aceea, când ne-a propus să facem o piesă împreună, am răspuns imediat pozitiv. Totul a decurs foarte bine de la conceptul piesei până la repetiții, la înregistrarea piesei în studio și la realizarea videoclipului. Pe partea vocală cred ca ne-am completat minunat, iar partea instrumentală a fost excelent coordonată de Vlad Cotruș – un muzician extrem de talentat și pasionat. Piesa „Land for mind to play” a fost lansată pe data de 1 iunie a.c. pentru că mesajul ei este de a proteja deopotrivă natura și tânăra generație. Eu cred că artiștii ar trebui să realizeze mai des proiecte împreună, să colaboreze mai mult și să fie deschiși spre a se cunoaște cooperând. Acest lucru ar putea aduce un plus pentru toți cei implicați, iar rezultatul ar putea fi unul spectaculos“, spune solista formației.

Solista trupei The Skywalkers, Thea Marconi, a început să studieze chitara clasică la vârsta de 7 ani. În aceeași perioadă s-a alăturat Corului de copii Voces Castelli și a fost selecționată pentru Corul de copii al Operei Române din Timișoara. A cântat în opera Carmen de Bizet şi a fost fermecată de scenă, de artişti, de costume şi de tot ceea ce înseamnă un spectacol de operă.


După o vreme, și-a descoperit interesul către muzica pop-rock.

La 9 ani, a susținut primul recital de patru piese, în cadrul Festivalului Plai din Timişoara, acompaniindu-se singură la chitară. Piesele le-a învăţat singură şi erau toate din repertoriul solistei Amy Macdonald. Dealtfel, în cadrul unei ediții a festivalului BlajAlive, Thea Marconi a avut plăcerea de a se întâlni cu celebra artistă scoţiană. Prima melodie care anunță albumul de debut al trupei The Skywalkers se numește Back in Time.

„Atunci când am scris această piesă mi se făcuse dor de toate momentele speciale din copilărie! Am vrut să-mi amintesc de clipele în care mă jucam cu fratele meu, de vacanțele la bunici și la mare, de cum alergam prin ploaie și cum descopeream uimită lumea din jurul meu. Tot gândindu-mă, am vrut ca măcar pentru o secundă, să mă întorc înapoi în timp și să retrăiesc emoțiile copilăriei. Așa a luat naștere acestă piesă care îmi reamintește toate emoțiile, sentimentele și bucuriile copilăriei. Vreau să mulțumesc Amaliei Gaiță și Cristinei Precupaș pentru realizarea videoclipului. Cred că au redat foarte bine mesajul și energia piesei. La un moment dat, am realizat că singurul mod prin care poți fi tu însuți și poti să te exprimi liber este acela de a-ți scrie singur piesele. Doar așa viziunea și mesajul sunt transmise publicului în mod direct, exact așa cum le-ai simțit. Am început mai timid, dar am observat că piesele mele au fost apreciate de cei din jur. Și-atunci am hotărât să merg mai departe în felul acesta: să compun piesele și, împreună cu colegii mei de trupă, să le facem să strălucească. Albumul este o cale prin care arătăm oamenilor muzica nostră. Fiecare piesă, din cele șapte, are mesajul și emoția ei aparte. Temele sunt diverse și exprimă felul în care percepem noi lumea și, mai ales, cum am dori noi ca ea să fie. „The way I feel” este numele albumului nostru și vrem să îl lansăm în această toamnă. La realizarea lui au participat oameni dragi mie, pe unii dintre ei îi știam de mai mult timp, pe alții i-am descoperit acum. Mira Botocan este persoana care mi-a fost aproape mereu, mi-a împărtășit din experiența ei muzicală și m-a ajutat atunci când aveam nevoie de un sfat. Vlad Cotruș ne-a susținut realizând aranjamentul muzical al pieselor. Înregistrările, mixul si masterul a fost făcut de Attila Lukinich, iar Cătălin Mihuț se ocupă de partea de grafică a albumului și identitate vizuală“, spune Thea Marconi.

The Skywalkers a reușit să cucerească publicul cu preluări după compoziții semnate de Adele, Ed Sheeran, Jessie J, Christina Aguilera sau Beyonce și printre evenimentele la care au cântat se numără concerte alături de artiști ca Holograf, Phoenix, Lora sau Mircea Vintilă.

„Timișoara a fost mereu un hot-spot pentru rockul din România. Există și acum multă energie în această zonă. Sunt trupe și artiști care fac muzică originală, care își pun sufletul în fiecare creație. Dar muzica are nevoie să fie prezentată publicului, live. Dacă Timișoara înseamnă și muzică rock, atunci cred că ar trebui mai multă coordonare și transparență în această direcție. Generațiile tinere de artiști ar trebui să beneficieze de mai multă susținere și expunere, iar publicul să fie singurul care să decidă valoarea unui act artistic“, a mai adăugat Thea Marconi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.