Artistul timișorean Toni Dijmărescu: „În România există o problemă cu punctualitatea, concertele...

Artistul timișorean Toni Dijmărescu: „În România există o problemă cu punctualitatea, concertele nu încep la ora anunțată și acest lucru e deranjant“

0
DISTRIBUIȚI

Toni Dijmărescu, muzician născut la Timișoara și stabilit de mai mulți ani în Germania, pregătește un proiect internațional, amănunte despre ineditul grup urmând să fie făcute publice în viitorul apropiat. Artistul care, alături de Adrian Niţulescu şi Flavius Suciu, a pus bazele proiectului Reşiţa Rocks, ce îşi propune să sprijine scena locală din Banat, este foarte încântat de acest proiect. Următorul single din această serie de „recuperare“ a unor piese emblematice rock este o colaborare cu solistul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop.
„M-am întâlnit întâmplător acum doi ani cu Adi Nițulescu într-o gelaterie din Reșița. Am stabilit coordonatele proiectului Reșița Rocks, după care am vorbit și cu Flavius Suciu și am decis să facem mai multe piese. Colaborarea noastră a mers foarte bine și următoarea melodie pe care o vom scoate este cea cu Călin Pop. Puțină lume știe că solistul de la Celelalte Cuvinte a locuit o vreme și la Reșița, unde a activat o perioadă în trupa Transrock. Am colaborat excelent cu Călin Pop și suntem nerăbdători să lansăm noua melodie. Vom scoate și un disc cu zece piese Reșița Rocks“, ne-a declarat Toni Dijmărescu.

Alături de proiectele din țara noastră, artistul activează cu succes și într-o formație germană , iar recent Toni Dijmărescu a participat la DIY Musician Conference Europe, un workshop dedicat artiștilor europeni, unde a participat și Amalia Gaiță, cântăreață din Timișoara.

Toni crede că există mulți muzicieni talentați pe scena muzicală românească, dar una din problemele cu care ne confruntăm este… lipsa de punctualitate.

„În România există o problemă cu punctualitatea, concertele nu încep la ora anunțată și acest lucru e deranjant.


Scena muzicală românească e foarte bună. Observ cu satisfacție că apar cluburi noi, cum ar fi Reflektor Venue, unde se cântă nu numai în weekend. Nu sunt de acord cu artiștii care se plâng că publicul nu percutează la muzica lor. Publicul ți-l crești, îl educi. Și probabil că și publicul vrea punctualitate. E adevărat că mulți ascultă muzică comercială. Eu nu aș cânta altă muzică decât ceea ce îmi place. Există public în Timișoara, sunt mulți rockeri. Dacă aduci într-un club oameni și dai tot, transpiri și cânți bine, nu are cum să nu îți iasă. Trebuie să investești timp în piese, în compoziții. Piesa cu care vom ieși cu noul nostru proiect am compus-o în luna iulie a anului trecut. De atunci, o tot schimb, am demo-ul în cap. N-am nevoie de instrument ca să compun, am liniștea mea și îmi văd calea. Acum sunt foarte mulțumit de această piesă“, ne-a mai dezvăluit Toni Dijmărescu.

Foto: Arno Keller

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.