Universitatea Politehnica Timişoara, parteneriat cu Universitatea din Oviedo

Universitatea Politehnica Timişoara, parteneriat cu Universitatea din Oviedo

0
DISTRIBUIȚI

UPT şi Universitatea din Oviedo vor colabora în anii următori în domeniul cercetării, dar şi al schimbului de studenţi şi profesori, au decis rectorii celor două instituţii. Aceştia au semnat la Timişoara un acord de colaborare. Documentul a fost realizat în urma unei vizite a spaniolilor în oraşul de pe Bega.

După colaborările demarate deja cu universități din Madrin și Barcelona, UPT a semnat un acord de colaborare cu Universitatea din Oviedo, Spania, o instituție cu vechi tradiții, încă de la începutul secolului al XVII-lea.

În 20 iunie, o delegație a Universității din Oviedo, constituită din rectorul acesteia, Santiago Garcia Granda, și prorectorul Francisco Jose Borge Lopez, a efectuat o vizită la Rectoratul UPT.


În cadrul discuțiilor, au fost dezbătute aspecte privind posibilitățile de colaborare dintre cele două universități, fiind vizate activitățile de cercetare, schimburile de studenți și cadre didactice în cadrul unor programe specifice, precum și colaborarea pentru cele trei cicluri de pregătire: licență, masterat, doctorat.

Ca urmare a discuţiilor purtate a fost semnat un acord de colaborare care vizează facilitarea schimburilor de studenți, schimburi de cadre didactice pentru activități de predare și de cercetare, colaborarea în cadrul activităților științifice și academice, respectiv schimbul de informații, materiale didactice și științifice.

Universitatea din Oviedo, singura din regiunea Asturias, are 17 de facultăți, circa 25.000 de studenți înscriși, peste 2.000 de profesori și cercetători, 800 de studenți internaționali și are șapte campusuri universitare și de cercetare, în Oviedo, Gijón și Mieres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.