UVT Agroland va debuta în Europa cu o echipă din Ungaria sau...

UVT Agroland va debuta în Europa cu o echipă din Ungaria sau Slovenia. Formația timișoreană de volei feminin a fost distribuită pe tabloul principal al Cupei Challenge

0
DISTRIBUIȚI

UVT Agroland Timișoara și-a aflat astăzi potențialul adversar la debutul în cupele europene. Voleibalistele de pe Bega, repartizate direct pe tabloul principal din Challenge Cup, vor întâlni în 16-imile competiției câștigătoarea din duelul Vasas BudapestaFormula Formis Rogoza (Slovenia). Primul meci al bănățencele va fi în deplasare pe 27 sau 29 noiembrie.

Returul primei întâlniri continentale pentru ”Agro” va fi programat în 4 sau 6 decembrie în sala ”Constantin Jude”. Până atunci timișorencele își vor afla adversara dintre maghiara Vasas și slovena Formula Formis Rogoza.


Cele două se vor încleșta în două manșe la începutul lunii noiembrie.

”Sunt încântat că vom debuta în Europa. La prima vedere, poate să pară o tragere facilă, dar nu ne permitem să tratăm de sus niciun adversar, mai ales că noi nu avem experiență în cupele europene. Vom pregăti meciurile, inclusiv prin construcția lotului, în așa fel încât să putem să depășim cât mai multe tururi în Cupa Challenge. Sigur, pe hârtie, campionatul nostru este mai puternic decât cele din Slovenia și Ungaria, dar, repet, vom trata extrem de serios aceaste întâlniri. Mă bucur că nu trebuie să ne deplasăm în Rusia și Turcia și că am intrat direct pe tabloul principal. Ne-am dorit să punem Timișoara pe harta voleiului românesc în prima fază. Sigur, la nivelul nostru, vrem să contăm și în Cupa Challenge și să facem o figură frumoasă măcar între echipele din țările din Europa Centrală”, a declarat Horia Cardoș, președintele lui UVT Agroland.

Agroland le-a achiziționat în această vară pe Katarina Jovanovic și Roxana Iancu. Pe lângă Andrea Lakovic și Diana Balinton, în urmă cu o săptămână timișorencele s-au mai despărțit de Ariana Pîrv și Daria Popa-Calotă. În altă ordine de idei, astăzi, una dintre componentele tinere ale echipei, Marisa Radu, are meci cu naționala României U19 împotriva formației similare a Germaniei, duel care contează pentru ultima fază de calificare la Campionatul European sub 19 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.