Tensiune între președintele FR Volei și UVT Agroland. Horia Cardoș: ”În acest...

Tensiune între președintele FR Volei și UVT Agroland. Horia Cardoș: ”În acest moment suntem atacați”. Ce acuză clubul timișorean

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Paul și Horia Cardoș

Horia Cardoș simte că echipa sa e supusă tirurilor șefului FR Volei, Gheorghe Vișan. Președintele formației UVT Agroland a făcut publice amenințările ”capului” federației. Represaliile s-ar fi simțit din primăvară după ce Cardoș nu a fost de acord cu excluderea lui Dan Gîrleanu din voleiul autohton. Nici jucătoarele lui ”Agro” nu au fost menajate în conflictul dintre cele două părți.

”Vineri am primit un telefon de la președintele Federației, (n.r. Gheorghe Vișan,) în care am simțit foarte clar amenințarea cu repercusiuni, dacă nu ne oprim. Din ce să ne oprim? Pe 29 martie a avut loc Adunarea Generală a FR Volei, s-au decis anumite lucruri, din sală s-a propus excluderea a doi membri din viața voleibalistică. Unul e Sandu Kapelovies, un tip recalcitrant, cu a cărui eliminare am fost de acord. Eram în prezidiu, alături de președinte. A doua persoană era domnul Dan Gîrleanu, o figură foarte importantă din voleiul românesc. A făcut parte din echipa României care a câștigat bronzul la Olimpiada de la Moscova. Sunt anumite lucruri, comunicări pe care le face Gîrleanu în mediul public. Dar de aici până a-l elimina… M-am opus, puțini oameni din sală au fost de acord. Am fost întrebat nervos ce s-a întâmplat. I-am spus că voi avea o discuție cu domnul Gîrleanu, ulterior acesta s-a abținut de la comentarii”, a declarat Horia Cardoș, membru în Consiliul Director al FRV.

UVT Agroland consideră că a fost de asemenea vădit dezavantajată într-un joc din play-off.


”În meciul de la Bacău, în care am acuzat arbitrajul la FRV, … eu personal nu am fost prezent la meci. Atât pe video cât și din înregistrări am tras concluzia că meciul a fost înfluențat de arbitraj. Am fost sunat de domnul Cotoanță (n.r. Comisia de competiții) și mi s-a spus că nu e bine să depunem memorii…”, a mai spus Cardoș.

Acesta a precizat că următoarea țintă a fost antrenorul Bogdan Paul, pentru proteste la adresa arbitrajului, ”S-au căutat motive de suspendare a antrenorului nostru. Nu a fost prima dată când președintele intervine. Anul trecut a solicitat în nenumărate ori să suspend cele mai bune două junioare din România, Adelina Ungureanu și Bianca Pașca. Le-am spus că nu am motive. Domnul președinte considera că au viață nesportivă, inclusiv la lotul național, e treaba federației acolo. Aceasta e metoda dânsului: spânzurați-i, luați-le gâtul. Mi-a spus și cum își permite Agroland, Bogdan Paul, să se apere, se va judeca… sigur conducerea clubului nu va lua măsuri împotriva propriului angajat”, a adăugat Cardoș.

”Ce spun e doar ce mi s-a întâmplat mie. Nu e vorba de un conflict între noi și FRV. E vorba de o atitudine a președintelui, pe care o facem publică pentru a nu se repeta asemenea presiuni. Ni s-a spus să încetăm cu escaladarea memoriului și Bogdan Paul să stea frumos și să se lase suspendat… Din punctul meu de vedere amenințarea a fost foarte clară… Poate alți conducători au o reținere, eu nu. În acest moment suntem atacați. A mai spus președintele: să ne lase Cardoș cu puii lui”, a conchis cel care e unul dintre puținii investitori în sportul românesc.

”Să nu fie speculații, eu nu voi candida, consider că viitorul președinte trebuie să fie un fost voleibalist… Din punctul meu de vedere nu cred că-și va încheia mandatul”, a concluzionat Cardoș.

În sezonul viitor ”Agro” va juca în cupele europene, dar e posibil ca bugetul să fie asemănător deoarece autoritățile locale nu se implică generos. ”Cred că vom sta ceva mai prost ca anul trecut. Mai mult de 75% din bugetul nostru a fost asigurat din surse private, nu ne plângem, știm că lucrurile sunt complicate la acest nivel de autorități locale”, a subliniat Horia Cardoș, patronul Agroland.

Pe 28 iunie va fi tragerea la sorți pentru stabilirea programului din Cupa Challenge. În campionat Agroland va juca acasă în prima etapă cu CSU Galați, rundă programat abia pe 27 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.