UVT, din nou în topul QS World Rankings, între primele 1.000 de...

UVT, din nou în topul QS World Rankings, între primele 1.000 de universităţi din lume

0
DISTRIBUIȚI
universitatea de vest
UVT, din nou în topurile internaţionale.

Universitatea de Vest Timişoara a fost clasificată în categoria 501+ la două capitole în cadrul unuia dintre cele mai cunoscute topuri din domeniul învăţământului superior, QS World University Rankings, dar a intrat în categoria 801 – 1.000 în clasamentul general. Sunt cinci universităţi cuprinse în top, unul care a analizat activitatea a 4.763 de instituţii din 151 de țări.

Universitatea de Vest din Timișoara a fost poziţionată în topul celor mai bune 1.000 universități din 85 de țări din lume. Topul QS World University Rankings a evaluat 4763 de universități din 151 de țări. UVT a ieşit mai bine la capitolele reputația în rândul comunității academice internaționale și reputația în rândul angajatorilor, aici reuşind să urce în clasament până la categoria 501+.


În clasamentul general, UVT apare la categoria 801 – 1.000.

Evaluarea a presupus analiza specializată a răspunsurilor la studiile anuale ale QS cu privire la reputația în rândul comunității academice și la reputația în rândul angajatorilor. Astfel, au fost analizate peste 83.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și aproximativ 43.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, s-a evaluat gradul de internaționalizare, numărul total de studenți, precum și numărul citărilor lucrărilor de cercetare științifică, prin analiza informațiilor indexate în baza de date bibliografică și bibliometrică Scopus a Elsevier. Astfel, QS a analizat peste 97 de milioane de citări (2012-2017) a mai mult de 14 milioane de lucrări științifice (2011-2016). Bazat pe șase indicatori de performanță, clasamentul este conceput pentru a evalua universitățile în patru domenii: cercetare, predare, inserție profesională și internaționalizare.

Din România sunt incluse în clasament cinci universități în această clasificare internațională: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Politehnica București. Informații suplimentare se pot găsi pe pagina oficială a clasamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.