Vreme răcoroasă și ploi toată săptămâna în Banat. Anunț de ultimă oră...

Vreme răcoroasă și ploi toată săptămâna în Banat. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI

Vreme de primăvară la sfârșitul lunii iunie, în Banat. Meteorologii anunță că temperaturile se vor menține scăzute până joi și sunt așteptate ploi mai însemnate până vineri.

De altfel, astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi însemnate, valabil din această noapte, de la ora 03.00, și până mâine, la ora 23.00, inclusiv pentru județele din vestul țării. “Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.


Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină”, informează ANM.

Potrivit meteorologilor, care au realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până în data de 8 iulie, în primele zile ale acestei săptămânii, vremea se va menține răcoroasă în Banat, cu o medie regională a maximelor diurne de 21…23 de grade, până în data de 28 iunie. Apoi va avea loc un proces de încălzire ușoară de la o zi la alta, astfel încât în intervalul 5 – 8 iulie temperaturile maxime vor atinge, în medie, 30…31 de grade, vremea devenind normală termic pentru acea dată.

“Temperaturile minime vor fi în creștere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, spre 15 grade în data de 30 iunie. Ulterior, vor scădea ușor, spre 13 grade pe 2 iulie, pentru ca apoi să crească din nou, atingând la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză o valoare medie de 17 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână, iar în zilele de 27, 28 și 29 iulie se vor cumula și cantități mai însemnate de apă, După data de 1 iulie doar izolat și trecător va mai ploua slab, cel mai probabil spre finalul intervalului de prognoză”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.