300 de lei pe zi din cerșit, la Timișoara. Polițiștii locali fac...

300 de lei pe zi din cerșit, la Timișoara. Polițiștii locali fac apel la cetățeni să nu le mai dea bani celor care întind mâna

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1288838064">

Între 200 și 300 de lei. Atât intră în fiecare zi în buzunarul unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care cerșește pe străzile Timișoarei. Bărbatul a fost preluat din stradă de polițiștii locali de mai multe ori, iar în urmă cu câteva zile, acesta le-a declarat oamenilor legii că face și 300 de lei dacă stă cu mâna întinsă toată ziua.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Poliția Locală Timișoara, aseară, oamenii legii l-au prins din nou la cerșit pe bărbat. Astfel, ca urmare a unor sesizări, în jurul orei 20.00, polițiștii locali s-au deplasat pe Calea Șagului, spre ieșirea din oraș, unde, la semafoare, printre mașini, se afla bărbatul care apela la mila publică. Acesta a fost preluat de polițiștii locali și predat centrului social de pe str. Telegrafului.

De asemenea, tot aseară, alte trei persoane, o femeie de 36 de ani din Lipova – Arad, și doi bărbați, unul de 34 de ani, din Timișoara, și unul de 39 de ani, din Satchinez – Timiș, cunoscuți ca făcând parte din categoria oamenilor străzii, depistați în mod repetat pe raza orașului, au fost surprinși de polițiștii locali pe B-dul Republicii, vizavi de Gara de Nord, unde făceau mizerie și gălăgie. Și aceștia au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului.

“Pe lângă acțiunile organizate zilnic, polițiștii locali fac demersuri pentru înștiințarea serviciilor sociale cu privire la persoanele depistate apelând la mila publicului și care beneficiază de ajutoare sociale sau au alte venituri, cerșetoria reprezentând contravenție, potrivit Legii 61/1991 republicată. Facem din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece aceștia fac din cerșit mai mulți bani decât persoanele care muncesc, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale”, informează Poliția Locală Timișoara.

2 COMENTARII

  1. In primul rand ce nu poate sau nu se vrea a se intelege este ca fenomenul acesta al cersetoriei este unul social!NU poti trimite inapoi acasa(care casa?) un individ fara domiciliu ,iar in al doilea rand libera circulatie este garantata de constitutie atat in tara cat si in afara ei.Teribilele superactiuni executate de acesti indivizi impropriu numiti „politisti” nu denota decat o incercare palida de a-si justifica salarizarea nesimtit de mare ,dar mai ales LIPSA crunta de rezultate si eficienta a ceea ce se numeste SRL.Politie Locala!
    Punand in balanta cheltuielile lunare cu salarizarea localilor,intretinerea vehiculelor acestora,combustibilul aferent,rechizite,consumabile ,etc si folosirea acelorasi sume in investii de ordin social ,castiga net investitiile!O pseudopolitie inutila si costisitoare,supradimensionata dar experta in traficul de patrunjel ,la celelelalte capitole fiind total inutila NU isi justifica existenta.Atat in SUA cat si in UE ,investiitiile in centre sociale au fost mai benefice si folositoare atat societatii cat si bugetului local.
    Politia locala mai exista in NUMAI sapte tari UE celelalte 27 renuntand total la aceste servicii paguboase.In romania i sa dat o trasatura tipic balcanica si a ajuns o cloaca de ratati ai societatii in orice domeniu,pensionari MAI ramasi inchistati in epoci apuse ,o mica armata de amante ,raspopiti,chelneri,tractoristi sau necalificati DAR posesori ai unor diplome de facultate care le justifica studiile superioare in conditiile in care ei abia isi mazgalesc cu greu numele in procesele verbale…
    Sustin infintarea unor noi centre sociale pentru persoanele care chiar au nevoie de asa ceva in paralel cu reducerea drastica a fondurilor acestor inutili locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.