Acces mai ușor pentru turiști din Timiș în Caraș-Severin. Consiliul județean vrea...

Acces mai ușor pentru turiști din Timiș în Caraș-Severin. Consiliul județean vrea să modernizeze un drum cu milioane de euro, bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Acces mai facil pentru turiști, și nu numai, din Timiș în Caraș-Severin. Consiliul Județean Timiș a pregătit un proiect prin care își propune să modernizeze, cu bani de la Uniunea Europeană, drumul interjudețean 684, care are o lungime de aproape 37 de kilometri, pe traseul DN68A (Coșava) – Tomești – Luncanii de Jos – limită județ Caraș-Severin – DN 68 (Voislova). Valoarea investiției se ridică la suma de zece milioane de euro, iar proiectul va fi depus până în data de 2 august pe Programul Operațional Regional pentru a primi finanțare.

“Este un proiect nou, un drum interjudețean care va face conexiune cu Carașul și chiar putem spune cu Hunedoara, nu direct, ci prin Caraș.


Este vorba de drumul care va deschide zona turistică în partea de nord-est a județului, care leagă drumul național de la autostradă de la Coșava – Tomești – Luncani și trecere în partea cealaltă, în Caraș, la Voislova. În primul rând, acest drum trebuie să vadă asfalt ca să fie refuncțional. Noi acum am aprobat proiectul, avem termen până în 2 august să-l depunem pe Programul Operațional Regional pentru accesarea de fonduri. După ce va fi analizat de specialiști, sper să semnăm contractul de finanțare și după semnarea contractului de finanțare avem proiectarea și execuția. Mi-este foarte greu acum, la acest stadiu inițial să spun un termen când va fi finală execuția astfel încât să putem circula pe asfalt în acea zonă. Fiți fermi convinși că Direcția Tehnică, de Dezvoltare din cadrul CJ Timiș va face toate demersurile astfel încât să avem implementat acest proiect cât mai repede”, a explicat, astăzi, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, la finalul ședinței extraordinare.

Potrivit șefului CJ Timiș, drumul interjudețean va fi modernizat în totalitate. “Parte din drum are asfalt, este circulabil, doar că nu este la standardul drumului județean, conform proiectelor pe fonduri europene, trebuie lărgit în anumite zone, iar în altele trebuie asfaltat și trebuie modernizat. Acest drum, pentru Timiș, Caraș și Hunedoara va deschide mai mult zona turistică a celor trei județe și va putea fi un nou punct de atracție turistică”, a mai precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.