Accident într-o mină din vestul țării. Doi ortaci au fost răniți UPDATE...

Accident într-o mină din vestul țării. Doi ortaci au fost răniți UPDATE Unul dintre mineri a murit

0
DISTRIBUIȚI

Un accident de muncă s-a petrecut, în această dimineaţă, la Mina Lupeni. Doi mineri au rămas captivi într-o galerie, după ce tavanul s-a surpat peste ei, scrie adevarul.ro.

Un nou accident de muncă a avut loc în Mina Lupeni, la doar câteva luni după tragedia  „Din primele informaţii, cei doi mineri ar fi conştienţi”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, pentru sursa citată. Accidentul de muncă din subteranul minei Lupeni, soldat cu doi răniţi în urma unei surpări în abataj, s-a produs la aproximativ trei kilometri de la intrarea în mină.


„Primele date arată că salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acordă primul ajutor celor doi răniţi. Unul este semiconştient, iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise două ambulanţe Smurd şi SAJ, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul Petroşani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Minerii făceau parte din brigada cu care se lucrează pe abataj, însă au fost împărţiţi pentru ridicarea de grinzi. „ Unul dintre accidentaţi este şeful de schimb, înlocuitorul şefului de brigadă, miner cu experienţă. Erau operaţiuni normale care se desfăşoară în fiecare zi, la fiecare ciclu de avansare a abatajului”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit zhd.ro, unul dintre cei doi mineri prinși în subteran, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Lupeni, a fost declarat decedat de medicul de medicină legală prezent la faţa locului.

Zeci de minute s-au aplicat manevre de resuscitare de către echipele de prim ajutor prezente la faţa locului, dar victima nu a mai putut fi salvată. Cel de-al doilea miner, în vârstă de 33 de ani, a ieşit pe picioarele lui din mină, conştient, cooperant şi fără traumatisme, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara, pentru sursa citată.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.