ACS Poli continuă să semneze nume noi, în timp ce renunţă la...

ACS Poli continuă să semneze nume noi, în timp ce renunţă la tineri din propria pepinieră. Preşedintele Radu Birlică, la cuțite cu Cristea Opria şi Ionuţ Popa

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli nu scapă de scandaluri nici în Liga a II-a. De această dată nu e vorba direct de datorii, ci de politica clubului, preşedintele Radu Birlică fiind acuzat de agentul de jucători Cristea Opria, după ce mai mulţi tineri jucători pe care îi reprezintă nu intră în calcule pentru noul sezon. Cele două părţi s-au înfruntat într-o emisiune TV, în care a intervenit de partea celui din urmă şi fostul antrenor al timişorenilor, Ionuţ Popa.

Agentul de jucători a pornit „războiul” după o serie de declaraţii făcute portalului tmsport.ro. Opria acuza în primul rând nepăstrarea fundaşului Dragoş Cojocaru (ex-Anderlecht juniori) la ACS Poli, ajuns între timp la ASU Poli. Acesta era revoltat de asemenea că tinerii localnici David Pop şi Lucian Oprea nu au fost incluşi în lotul pentru cantonament. Pop semnase recent chiar o nouă înţelegere diminuată şi valabilă pe trei ani de zile. Aseară, disputa s-a mutat la TV. „Nu e Ganea de vină… Nu am nimic cu clubul, eu vorbesc de o persoană care nu-şi face corect datoria. Toate şi le arogă, că el a făcut, că el a dres… Se aduc unde sunt interese, (n.r. jucători mulţi) şi se duc unde sunt interese… Îşi bate joc de copiii ăştia (…) Cum e posibil să termini junioratul… nici nu s-a uitat la ei. Mă sună copiii că i-au dat afară. Atâţia ani cheltui cu ei şi îi dai afară”, a tunat Cristea Opria în emisiunea Liga de Vest de la postul Tele Nova. Opria a adăugat şi că supravieţuirea financiară a clubului e doar meritul lui Sorin Drăgoi şi al primarului Timișoarei, Nicolae Robu. „El îmi spunea că dacă nu era el clubul se ducea, poate era în prima ligă dacă nu erai tu! … Vreau să audă domnul primar, eu i-am spus…”, a mai precizat agentul de jucători. Acesta vrea că jucătorii săi să-şi încheie contractele cu ACS Poli pentru a pleca liberi unde îşi doresc şi atunci nu va mai avea de făcut comentarii la adresa clubului sau a lui Radu Birlică.

„Antrenorul principal dictează”

Radu Birlică, preşedintele lui ACS Poli, a intervenit telefonic pentru a nega acuzaţiile. „Eu îl apreciez că a ajutat clubul într-o perioadă… au ajutat şi alţi oameni de afaceri. Îl apreciez pentru că e impresarul care se bate pentru jucători. Dar una e una, alta e alta. Una e să denaturezi adevărul… Domnul Opria nu a înţeles că la echipă dictează antrenorul principal şi anul acesta avem un director sportiv de calitate, Ovidiu Petre… Nimeni nu se bagă peste ei… I-am explicat că Oprea e accidentat şi are pubalgie şi nu poate fi luat în cantonament.


David Pop va face parte în viitor din planurile clubului. Supărarea legată de Cojocaru, niciodată nu e peste Podină, Ganea mi-a spus că nu are ce căuta la Liga a II-a.
Dacă Ionel Ganea, care a jucat la un nivel foarte înalt nu poate să-şi dea cu părerea despre jucători, atunci ce să mai spunem…”, a replicat Radu Birlică.

Cele două părţi s-au acuzat şi pentru lucruri din trecut. Birlică adăugând că prin vânzarea unor jucători de la Timişoara Opria a avut foarte mult de câştigat…: „Ovidiu Popescu şi Dan Popescu, să spună dacă are curaj cât a încasat pe ei. Dacă nu a luat nimic eu mâine îmi dau demisia. O să spun un lucru grav, dar nu acum, domnul Opria trăieşte graţie clubului Poli de ani de zile…”. Impresarul a răspuns că nu a câştigat nimic de pe urma lui ACS Poli.

„Eu am adus bani în club, tu i-ai luat înapoi, eu nu i-am luat… Sunt mulţi care au dat şi poate nu au luat înapoi”, „Nu mai minţi lumea… Astea nu ne fac bine”, „După ce l-ai adus pe Leo Grozavu nu te-am mai văzut şase luni la club… tot ai construit, ai construit şi noaptea?”, „Şi eu îmi asum eşecul. Dar să spui că jucătorii tăi nu sunt doriţi e prea mult, exagerezi”, au fost alte replici ale lui Birlică.

Şi Popa îl acuză pe Birlică

Ionuţ Popa, actualul antrenor al lui UTA, a intervenit de asemenea în discuţie. Acesta a spus că primele certuri care l-au îndepărtat au avut loc pe tema Sebastian Mailat. „Cazul Mailat este caz penal. Jucătorul care nu a fost plătit cu 3.800 de lei decât după 90 de zile şi a plecat şi clubul a rămas cu buza umflată…. Ce-i aici? (…) L-am rugat pe Birlică să nu plece, mi-a zis să nu-mi fac griji…”, a adăugat Popa în cadrul aceleiaşi emisiuni. „Cred că e un caz de DNA… A retrogradat echipa şi Radu Birlică a rămas preşedinte. Practic s-a ales între mine şi Birlică”, a precizat fostul tehnician timişorean.

„Primarul am văzut că dă goluri, pune pe Facebook, se pricepe… Chiar aşa mare preşedinte îl vede pe Radu Birlică”, a conchis Popa. Tehnicianul acuză acum, „la rece”, că Abraw şi Fucek au fost daţi afară de preşedinte fără acceptul său şi că nu mai reveni niciodată la clubul timişorean.

Tineri OUT, jucători noi IN

Astăzi ACS Poli va pleca în cantonament fără mai mulţi tineri localnici cu care clubul se lăuda. Conform impresarului, pe lângă David Pop, nu ar fi prins lotul nici Cristian Pădurariu şi Harald Fridrich, jucători care în sezonul trecut au fost împrumutaţi la Lugoj. În schimb, ieri timişorenii au mai anunţat două transferuri „din ţară”. Florin Dumbravă (Sepsi) şi Alin Mutu (Luceafărul), ambii fundaşi şi ambii în vârstă de 23 de ani, au semnat pe câte doi ani fiecare. Celelalte nume confirmate în această vară la capitolul veniri sunt sârbii Andrej Mrkela şi Igor Basic, dar şi timişoreanul Dorin Codrea.

ACS Poli pleacă azi la Poiana Braşov pentru un stagiu de pregătire de zece zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.