ACS Poli a făcut al treilea transfer al verii. Vărul unui fost...

ACS Poli a făcut al treilea transfer al verii. Vărul unui fost internațional timișorean a semnat până în 2021

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a anunțat azi două noi înțelegeri parafate. David Pop, jucător din propria pepinieră, și Dorin Codrea (foto), mijlocaș sosit în probe de la Giarmata – verișorul lui Paul Codrea, au semnat contracte valabile până în anul 2021. De la începutul săptămânii antrenorul Ionel Ganea mai testează alți trei jucători.

David Pop (18 ani) a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la Ghiroda, unde a marcat două goluri în 17 apariții. Tânărul mijlocaș revenise la echipă încă de la reunire și l-a convins pe Ganea de calitățile sale, de altfel, el avut evoluții apreciate și în iarnă, când a jucat în amicale pentru ACS Poli.

După sârbii Andrej Mrkela și Igor Basic, Dorin Codrea (21 ani) reprezintă al treilea nume nou confirmat pentru sezonul de B al timișorenei retrogradate. Mijlocașul central a avut evoluții decente în sezonul trecut, tot în Liga a III-a, dar pentru Millenium Giarmata, club pentru care a marcat de patru ori în 25 de partide.


Interesant e că până în vara lui 2016 verișorul fostului internațional Paul Codrea a evoluat la ASU Politehnica, dar a făcut-o doar până la nivelul eșalonului terț, nefiind păstrat după promovarea ”Băieților în ghete” în B. Pe ”Știința” a fost antrenat la nivelul D-ului inclusiv de Paul Codrea și deține un record inedit, fiind cel mai tânăr marcator într-un meci de seniori, când avea vârsta de 11 ani.

Pe lângă multitudinea de trialiști aflați în continuare în pregătiri cu ACS Poli, din această săptămână ”Ganezul” are alte trei nume noi în probe. Pe fundașul stânga Cătălin Mihai Savin (27 ani, Miercurea Ciuc, Liga a III-a) și pe fundașii centrali Daniel Ciobanu (24 ani) și Alin Mutu (23 ani), ambii de la Luceafărul Oradea. În schimb, de ieri, Dragoș Cojocaru, brașoveanul crescut la Anderlecht, s-a alăturat lui ASU Poli, fiind testat și de Cosmin Petruescu.

Agonie prelungită

Ieri, Comisia de Recurs din cadrul FRF a amânat o hotărâre finală la recursul făcut de ACS Poli în cazurile lui Gabriel Vașvari, Alexandru Ciucur și Cristian Țigănașu. Noul termen e data de 10 iulie. E geu de crezut că deciziile care le dau dreptate jucătorilor, cu restanțe de circa șase luni, pot fi întoarse. Dacă timișorenii pot câștiga timp pentru efectuarea plăților, oricum mai mici față de sumele reale datorate, jucătorii sunt afectați căci contractele cu noile lor cluburi nu pot fi înregistrate. Așa cum e cazul lui Vașvari, aflat în pregătiri cu Sepsi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.