ACS Poli, remiză în ultimul test, la ”reluarea” cu Ghiroda. Ionel Ganea...

ACS Poli, remiză în ultimul test, la ”reluarea” cu Ghiroda. Ionel Ganea a rămas pe banca timișorenilor: ”Situația e încă incertă” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a revenit la Ghiroda după doar patru zile pentru ultima verificare înainte de începerea Ligii a II-a. De această dată scorul a fost însă 2-2, gazdele reușind acum și o replică bună pe faza ofensivă. Timișorenii îl au în continuare pe Ionel Ganea pe bancă, care amenințase că pleacă după ”scandalul cu vestiarele”. Tehnicianul spune că și elevii săi au reprezentat un factor în rămânerea sa la echipă.

Formația timișoreană picată în B trebuia să joace inițial acasă acest joc, dar situația de la ”Dan Păltinișanu”, unde jucătorii nu ar fi beneficiat de vestiare, și prin urmare de dușuri și toalete decente, i-au determinat pe cei de la ACS Poli să mute jocul la Ghiroda. Față de acel 3-0 (0-0) de miercuri, gazda CSC a fost și mai combativă. Mrkela a suferit poate și pe acest fond o entorsă după doar zece minute din meci, astfel că prezența sa la startul primei runde e cu semnul întrebării. Înlocuitorul său, Motreanu, care și-a depus memoriu împotriva clubului, a avut un impact rapid. Oferind o minge pe tavă vârfului Tavi Drăghici, care îndeplinit o formalitate (min. 14).

Gazdele au beneficiat de un penalty în minutul 25, transformat de Baranyi, atacant care a marcat în această vară și pentru adversarul de azi. Mai mult, CSC Ghiroda a intrat în avantaj la cabine după ce Mancaș (37) a marcat cu un șut la colțul scurt din marginea careului. Drăghici și Codrea (41) au mai amenințat poarta lui Gakos cu lovituri de cap care nu și-au atins însă ținta. Iar în minutele 44 și 59 ”Grecul” s-a opus și șuturilor trimise de Bîrnoi. La împlinirea unei ore de joc Drăghici a fost faultat în careu și tot el a înscris fără probleme de la punctul cu var: 2-2. ACS Poli a pus presiune, multe acțiuni au fost destul de cursive, dar timișorenii au arătat și slăbiciuni pe faza defensivă, fiind aproape să mai și încaseze un gol, dar Buzdugan a șutat pe lângă poartă în urma unui contraatac.

Pentru ACS Poli urmează teoretic prima etapă de campionat, pe terenul Farului Constanța, echipă la care incertitudinile sunt chiar mai numeroase. Meciul e peste o săptămână, de la ora 13.30.

CSC Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Vasiliu, Gavriluță (10 Onyema), Horcea – Mancaș, Giuricici, Țugui, Ciobanu – Jichici, Baranyi. Au mai jucat: Hotca, Berivoiescu, Buzdugan, Saizu, Bodochi, Totic, Cernat, Ad. Vasi, M. Sârbu. Antrenor: Remus Steop.

ACS Poli: Curileac (31, Smaranda; 60 M. Contra) – Haruț (63, D. Filip), Bocșan (63 Basic), Mutu, Podină (46 Dumbravă) – Preoteasa (46, Melinte) – Mrkela (10, Motreanu), Bîrnoi (80, Stere), D. Codrea, Popovici (59, Velcotă) – Drăghici (60, Golda). Antrenor: Ionel Ganea.

”Un joc destul de bun, eu spun că echipa se descurcă destul de bine, rămâne ca săptămâna viitoare, când încep meciurile pe puncte, să vedem la momentul adevărului unde ne aflăm și ce trebuie să mai lucrăm”, a declarat Ionel Ganea despre partida de azi.

Încă o noutate

ACS Poli va efectua și a șaptea mutare (exceptând jucătorii reveniți din împrumuturi). După Stere, folosit și semnat miercurea trecută, astăzi, în linia de mijloc s-a regăsit Gabriel Preoteasa (22 ani), care a evoluat în primăvară la Călărași, 17 meciuri, niciun gol. Interesant e că în această vară mijlocașul a înscris în amicale pentru Pandurii, chiar de două ori în amicalul cu Novaci, câștigat de echipa din Tg. Jiu cu 3-2. ”Îl cunosc foarte bine, un jucător de la școala lui Gică Hagi, am lucrat cu el și la Călărași, e un jucător destul de bun și eficient”, a spus Ionel Ganea despre noua adiție.

Noi atacuri la Călin Dobra și ASU Poli

Problema vestiarelor rămâne pentru ACS Poli.


Luni, jucătorii ar putea să se pregătească în complexul ”Adrian Stoicov”, terenurile de la lângă ”Dan Păltinișanu”, tot în condiții grele. ”O să dăm liber, în momentul de față avem această problemă cu vestiarele. Din păcate echipei i se aduce un prejudiciu destul de mare. Nimeni din istoria CJT nu a făcut ce a făcut domnul Dobra. Orașul martir Timișoara e condus pe cumetrii, prietenii și așa mai departe. O parte din banii publici se duc numai la o echipă din Timișoara. Și celelalte echipe ar trebui să depună proiecte și să primească finanțare, pentru că nu e normal… Președintele nostru era în discuții cu câțiva sponsori, văzând acest scandal clubul e prejudiciat foarte tare. Mai e și comunistul de Doroș, care crede că a primit moștenire stadionul și i se cuvine totul. Trebuie să se ajungă la o cale amiabilă. Cât echipa a fost în Liga I Doroș și președintele CJ Timiș nu au făcut scandal. Trebuie să înțeleagă că tinerii din ziua de astăzi au nevoie și de o altă educație. Sportul poate fi pentru mulți tineri un lucru bun și benefic”, a mai spus Ganea. Trebuie precizat că ACS Poli nu poate depune proiecte pentru finanțare din cauza datoriilor.

Antrenorul își anunțase ieri plecarea în situația actuală. ”Situația e încă incertă, trebuie să se găsească o cale amiabilă, condițiile sunt foarte dificile în momentul de față. Jucătorii pe care-i am acum am lucrat deja cu ei, și ei au avut o importanță în rămânerea mea la echipă. Nu am venit pentru bani, ci să fac performanță. Îi reamintesc lui Dobra că statutul echipelor din Liga a II-a e profesionist”, a precizat fostul internațional. Acesta a fost încurajat ieri și de Cosmin Contra, care i-a vizitat pe timișoreni la antrenamente: ”Și Cosmin Contra e puțin șocat, împreună cu el am încercat să facem ca lucrurile să meargă destul de bine în acest oraș. A avut niște idei foarte bune… După părerea mea nu e foarte greu să faci un contract…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.