ACS Poli, la un pas să fie dată afară de CJT din...

ACS Poli, la un pas să fie dată afară de CJT din vestiarele stadionului ”Dan Păltinișanu”. Radu Birlică și Ionel Ganea fac acuzații grave, inclusiv față de rivale

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli se confruntă cu o situație mai mult decât delicată cu mai puțin de două săptămâni rămase până la startul Ligii a II-a. Proprietarul arenei, Consiliul Județean Timiș, nu mai acceptă ca echipa retrogradată să ocupe vestiarele stadionului la antrenamentele obișnuite. Radu Birlică, președintele clubului, s-a întâlnit azi cu șeful CJT, Călin Dobra, pentru găsirea unei soluții însă deocamdată echipa pregătită de Ionel Ganea a primit o nouă păsuire, până mâine. Conducătorul lui ACS Poli a acuzat ostilitatea lui Marțian Doroș, șeful Direcției de prestări servicii din cadrul CJT. S-a ajuns chiar la acuzarea celorlaltor formații din oraș, Ganea vorbind despre relația de rudenie a președintelui Consiliului Județean Timiș Călin Dobra cu tehnicianul de la ASU Poli, Cosmin Petruescu.

Cei de la ACS Poli sunt acuzați că folosesc fără bază legală vestiarele arenei. ”Mai nou ne-am trezit cu situația de a părăsi vestiarele după 50 de ani, o soluție absurdă. Mă întreb de ce acum, nu acum două luni, asta e România și trebuie să ne conformăm. Am purtat o discuție constructivă cu domul Călin Dobra, dumnealui a fost îndreptat către fotbal, vom găsi calea să rămânem în vestiare. Mai ales că toată infrastructura din interior aparține de Poli. Noi vrem ca de aceasta să beneficieze și ASU, Ripensia, rugby și oricine mai joacă aici. Eu nu am rivalitate cu nimeni. Mă bucur că există mai multe formații din Timișoara în Liga a II-a. De aceea am fost de acord să punem și la dispoziția dânșilor această infrastructură. Singura dorință e să rămânem să ocupăm vestiarele. Nu mă îndoiesc că domnul Dobra nu ne ajută, dar mă îndoiesc de lipsa de profesionalism și răutate a unui domn de acolo, Doroș, nu este stadionul lui, nici a familiei sale. Nu văd de ce nu am găsi o cale legală să continuăm. Mai ales că nu avem stadion propriu. Eu cu tot dragul pun la dispoziție infrastructura, e normal să fim o familie. Culmea e că jucătorii noștri sunt doriți de toți”, a declarat Radu Birlică. Practic, ACS Poli propune un fel de barter.

”Toate aceste lucruri mă duc cu gândul că nu se dorește continuarea lui ACS Poli.


Nu vreau să fiu radical. Pe mine atitudinea domnului președinte m-a incântat, dar m-a surprins atitudinea acestui domn (n.r. Doroș)”, a mai spus Birlică. Acesta a trimis și o informare membrilor din ONG (Primărie, CJT și Univ. Politehnica) prin care arată situația financiară delicată și faptul că desființarea echipei ar afecta și instituțiile implicate.

Cei de la ACS Poli au revenit din cantonament în weekend și s-au trezit și că yalele din vestiare au fost schimbate. Astăzi echipa s-a antrenat normal cu acceptul CJT. ”Efectiv in perioada de cantonament a venit domnul Romeo Malac (administratorul stadionului), care când eram in Liga I era în cinci loje, cu cinci famiii de prieteni, bine mersi gratuit, a venit și a schimbat butucii… fără niciun martor din partea clubului. Ne-am trezit în ipostaza că nu mai putem intra la vestiare. Am vorbit cu domnul Dobra, am primit păsuire până mâine… In cazul in care echipa e mutată din vestiare eu personal îmi dau demisia, presupun că și colaboratorii (Ov. Petre, Ganea). Inseamnă că ei, ca membri în acest ONG, doresc distrugerea. Există juriști pregătiți care mi-au spus că există căi de a rămâne in continuare”, a precizat Birlică.

ACS Poli are alte probleme chiar mai stringente. 275.000 de euro e suma totală pe care ACS Poli o are de achitat de urgență către foștii jucători pentru a nu suferi depunctări în noul sezon al Ligii a II-a.

Ionel Ganea, atac la ASU Poli, dar și la Ripensia

Tehnicianul lui ACS Poli a ținut să intervină când Radu Birlică a vorbit de împărțirea bunurilor clubului cu celelalte echipe. ”Eu aș fi contra, aceste echipe când și-au făcut strategia, când s-au inființat, și-au ales alt teren unde să joace. Și vor veni aici tot pe linie politică ca să destabilizeze clubul nostru… Antrenorul lui ASU e finul președintelui CJT. Automat e o relație de rudenie. Incearcă să destabilizeze pe ACS… Domnul Ienovan la Ripensia, e om de afaceri, are și el înfluență”, a atacat Ionel Ganea.

Radu Birlică s-a ferit să acuze pe față cluburile rivale, dar a precizat că echipele din zonă urmăresc să ia tinerii lui ACS Poli.  ”Destabilizarea vine că avem un Centru de viitor și se dorește să se pună mâna pe jucători… Nu am probe, dar tot ce se intamplă…”.

ACS Poli are și o soluție de criză, de a se muta pe altă bază din oraș, la propunerea lui Ionuț Nasleu, consilierul primarului Nicolae Robu, dar Radu Birlică nu a dezvăluit locația (Electrica sau Colterm ar putea fi variante).

ACS Poli va putea să joace în schimb pe stadion meciurile obișnuite de campionat și să folosească vestiarele în ziua meciului în baza contractului de închiriere la meciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.